Zomers, makkelijk en snel klaar, wat wil je nog meer op een warme dag? Deze couscous salade met watermeloen en feta is de ideale zomerse maaltijd of lunch en ook heel makkelijk mee te nemen naar school, werk of picknick.
Watermeloen
Ik ben dol op watermeloen! En omdat de vrucht voor 95% uit water bestaat is het de ideale zomerse dorstlesser. Ik koop meestal verpakte parten van zo’n 250 gram, zo’n hele watermeloen ‘slachten’ is ook wel even een dingetje! Ik maak er o.a. heerlijke watermeloen limonade mee en – in het weekend – watermelon daquiries!
Couscous salade bewaren
Je kunt deze couscous salade in een afgesloten bakje ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast. De ingrediënten hieronder zijn voor 1 portie, maar maak er gerust meer om te ‘foodpreppen‘!
Muntreepjes
Nog een tip om mooie dunne reepjes verse munt te maken: stapel vier blaadjes op elkaar en rol strak op. Snij de rol vervolgens in ringetjes. Voila!
Couscous salade met watermeloen en feta

Couscous salade met watermeloen en feta
Ingrediënten
- 75 gram couscous
- 125 gram watermeloen
- 75 gram feta
- 8 blaadjes verse munt
- 1 eetlepel pistache nootjes gepeld en ongezouten
- scheutje olijfolie
Aan de slag!
- Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en peper en zout.
- Snijd de watermeloen in blokjes, verbrokkel de feta en snijd de verse muntblaadjes in reepjes.
- Voeg alles toe aan de couscous, samen met de pistache nootjes.