Home » Lekkere gerechten binnen een keto dieet
Frittata uit de oven

Lekkere gerechten binnen een keto dieet

Eén van de populairste diëten van tegenwoordig is het zogenaamde keto dieet. Het keto dieet is een koolhydraatarm dieet, waarbij je lichaam vet gebruikt als belangrijkste energiebron in plaats van koolhydraten. Hoewel het een behoorlijk beperkend dieet is, zijn er tal van heerlijke gerechten die je kunt bereiden. Hier zijn enkele tips om lekkere gerechten binnen een keto dieet te maken.

Lekkere gerechten binnen een keto dieet

Focus op gezonde vetten

Gebruik gezonde vetbronnen zoals avocado’s, olijfolie, kokosolie, noten en zaden om je gerechten op smaak te brengen en je vol te laten voelen. Als snacks kun je denken aan noten, kaas, olijven en komkommer met guacamole dip.

Zuid-Afrikaanse bobotie

Beperk koolhydraten

Vermijd zetmeelrijke voedingsmiddelen en kies in plaats daarvan voor koolhydraatarme groenten zoals broccoli, bloemkool, spinazie en courgette. Maak vooral ook gebruik van koolhydraatarme alternatieven: er zijn tal van koolhydraatarme alternatieven voor klassieke gerechten, zoals bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst, courgette-noedels in plaats van pasta, en koolhydraatarme wraps in plaats van tarwetortilla’s. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke Zuid-Afrikaanse bobotie met bloemkoolrijst!

Eiwitten zijn belangrijk

Eiwitten zijn essentieel in een keto dieet. Kies voor vlees, gevogelte, vette vissoorten, eieren en tofu om je eiwitbehoefte te vervullen.

Experimenteer met kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen kunnen je gerechten op smaak brengen zonder extra koolhydraten toe te voegen. Probeer verschillende kruidenmixen en sauzen om je gerechten op te peppen. Maak bijvoorbeeld lekkere frittata uit de oven met je favoriete kaas en verse kruiden!

Wel of geen keto dieet?

Op korte termijn lijkt het ketodieet een wonderoplossing. Het koolhydraatarme dieet zorgt voor snel afvallen terwijl het je hongergevoel onderdrukt. In realiteit is het dieet echter moeilijk vol te houden, en weten we nog niet wat de uitwerking van het keto dieet op de lange termijn zal zijn. Wie op verantwoorde wijze wil afvallen, kan beter gaan voor een calorierestrictie met een gebalanceerd, gezond dieet waarbij er geen tekorten kunnen ontstaan.

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

 1. U laat een heerlijk ovengerecht zien. U vraagtof ik het recept wil. Vervolgens schrijf ik me in voor denieuwsbrief.

  Maar waar is het recept nu?

 2. Er zijn allang goede bewijzen, dat ketogeen leven goed te doen is. Er zit meer voordelen in de keto-leefwijze dan slechts afvallen. Het smelt vet weg en brengt het lichaam terug in een betere staat. Terwijl calorie uithongeren methode een vorm van mishandeling is. Iemand laten uithongeren en laten sporten is te veel gevraagd. Dat is ontmoedigend en niet vol te houden. Terwijl je met keto leefwijze geen honger hebt en afvalt en gezonder word en vanzelf zin krijgt om te gaan bewegen. Laat de koolhydraten gewoon staan. En word weer meer gezond.

 3. Beste Anne-Marie,
  Fijn dat je suggesties voor lekkere gerechten geeft. Echter is de bobotie zoals in de link zeker geen keto maar hooguit koolhydraatarm. Ik zie te veel ingrediënten met koolhydraten (brood,appel,rozijn,jam).
  Ga wel het recept in aangepaste vorm uitvoeren ????
  In juiste balans (wees niet altijd strik) is keto prima als levenswijze vol te houden.en heeft mij al vele gezondheidsvoordelen gegeven.

 4. Van het Keto dieet is al lang bewezen dat het goed is!! Heeft heel veel gezondheids voordelen zoals;afvallen (je verbrand je eigen vet!), goed voor hart en vaatziekten, epilepsie, chronische pijnsyndromen en diabetes. In plaats van mensen uithongeren of op pijnstillers en andere rommel zetten zouden ze deze leefstijl aan veel mensen kunnen aanleren.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*