Het is bijna Pasen, dus had ik bedacht om wat extra eierrecepten op mijn blog te plaatsen. Want een eitje is altijd lekker, ook als het geen Pasen is. En deze frittata uit de oven is zo gemaakt en lekker als warme lunch of borrelsnack. De frittata doet het overigens ook prima in de broodtrommel de volgende dag!
Tuinbonen
Ik gebruik tuinbonen uit de diepvries. Wel zo makkelijk en ze smaken prima. Liever verse boontjes doppen? Dat mag natuurlijk ook! Van een kilo peulen houd je zo ongeveer 200 gram tuinboontjes over. Lekker zen klusje toch?
Kaas
Vervang de Parmezaanse kaas gerust door een ander lekker kaasje. Pecorino bijvoorbeeld, voor net wat meer pit. Of een lekkere geitenkaas. Volgens mijn mannen (lees carnivoren) waren uitgebakken spekjes vast ook heel lekker geweest.
Gietijzeren pan
Die mooie gietijzeren pan kocht ik bij Oil & Vinegar. Ziet er alleen al leuk om in te serveren toch? Je kunt natuurlijk ook gewoon een ovenschaal gebruiken. Een vierkante schaal is dan makkelijker om daarna in blokjes te kunnen snijden.
Frittata uit de oven met tuinbonen, citroen en kaas
Wat heb je nodig (4 personen)
- 1 eetlepel olijfolie + extra om te besprenkelen
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 200 gram tuinbonen (diepvries)
- 6 eieren
- 175 ml slagroom
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Rasp van een ½ citroen
- 25 g rucola
- Zout en peper
Ovenschaal (ca 20×20) of gietijzeren pan
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de olijfolie in de koekenpan en roerbak hierin de knoflook met de (bevroren) tuinboontjes voor ca. 6 minuten
Klop de eieren los met de slagroom, Parmezaanse kaas, citroenrasp en rucola. Voeg de tuinbonen toe en breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in en schep het eimengsel erin.
Bak de frittata in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en snijd in blokjes (in de schaal of stort op een bord) Besprenkel met wat lekkere olijfolie en serveer warm of lauwwarm.
Lekker recept Anne-Marie maar Marco en ik zijn beiden niet zo gek op tuinbonen. Ik vraag me af of het ook met verse spinazie zou kunnen en dan inderdaad spekjes of kipfilet.
Leuk Karin! Zeker weten dat verse spinazie en spekjes lekker zal smaken!