Pasen

spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Gastblog door Anne-Marie Blok – Met Pasen in aantocht zit heel Nederland alweer een maand in de zogenaamde intelligente lockdown. Geheel terecht, verstandig en nodig en ik houd me er heel goed aan. Maar eerlijk is eerlijk: soms is het gewoon niet leuk. Ik kan mijn dierbaren namelijk even niet zien. […]

Roerei met truffel

Roerei met truffel in een eierschaal

Het is bijna Pasen dus tijd voor inspiratierecepten met ei! Een ei is super lekker, gezond en veelzijdig. En waar maak je ei nou nog lekkerder mee? Met truffel natuurlijk! Roerei met truffel maakt van jouw eitje een echte delicatesse! Serveren Het ziet er super leuk uit wanneer je het […]

Koektaart voor Pasen

Koektaart voor Pasen

Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! En eigenlijk zijn ze ook heel erg makkelijk om te maken. Je kunt je heerlijk uitleven op de decoratie. Zoals bij deze koektaart voor Pasen! Koektaarten Het grote voordeel van koektaarten? Je kunt het eenvoudig voorbereiden. Bak de koekbasis tot max. 3 dagen […]

matses

Dit is waarom we matses eten met Pasen

Voor mij zijn matses onlosmakelijk verbonden met Pasen. Bij het ontbijt of de brunch hoort zo’n cracker besmeerd met boter en royaal bestrooid met suiker er gewoon bij. Maar waarom we matses eten met Pasen, dat wist ik eigenlijk niet. Ik zocht het voor je uit! Joodse traditie Een matse is in […]

paalchocolade

De lekkerste recepten voor de paasbrunch!

Als je zo de reclamefolders bekijkt, is Pasen een soort Kerst geworden. Van huis uit ken ik eigenlijk alleen het paasontbijt. Later is dat een beetje verschoven naar de paasbrunch maar als ik de Lidl, AH en Jumbo moet geloven gaat iedereen nu massaal de familie uitnodigen voor het paasdiner […]

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

In een van mijn favoriete tijdschriften (Happy in Shape, ken je het al?) stonden laatst een aantal recepten uit het kookboek van restaurant ‘The Avocado show’. Mijn oog viel meteen op ‘The eggcellent’. Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus, wat wil je nog meer? Had ik al gezegd dat er […]

Mokka meringue nestjes

Mokka meringue nestjes

Zijn ze niet schattig, deze meringue nestjes met dragee eitjes? Lekker bij de koffie of als zoet onderdeel van de Paasbrunch. En deze mokka meringue nestjes met paaseitjes zijn heel eenvoudig te maken! Mokka Wist je dat ik tot voor kort geen flauw idee had waar mokkasmaak eigenlijk vandaan komt? […]

Frittata uit de oven

Frittata uit de oven

Het is bijna Pasen, dus had ik bedacht om wat extra eierrecepten op mijn blog te plaatsen. Want een eitje is altijd lekker, ook als het geen Pasen is. En deze frittata uit de oven is zo gemaakt en lekker als warme lunch of borrelsnack. De frittata doet het overigens […]

oeuf en cocotte

Oeuf en cocotte – eieren uit de oven

In de aanloop naar Pasen experimenteer ik graag met allerlei recepten met ei. Ik ben dol op eieren, op allerlei manieren bereid. Gebakken, gekookt (stevig wit, zachte dooier!), roerei met spek of verwerkt in een soufflé. Maar bijvoorbeeld ook in deze Franse klassieker, de oeuf en cocotte. Gezellig en lekker […]

Dutch baby of pannenkoek uit de oven

Voor de maandelijkse foodblogswap mocht ik dit keer koken van de blog van Tessa van Patesserie. Altijd leuk, want wat staan er een lekkere dingen op haar blog! Tessa is echt de bakkoningin onder de bloggers. Mijn oog viel al snel op de Dutch baby, die al een poosje op […]