Home » Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus
Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

In een tijdschrift stond laatst een aantal recepten uit het kookboek van restaurant ‘The Avocado show’. Mijn oog viel meteen op ‘The eggcellent’. Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus, wat wil je nog meer? Had ik al gezegd dat er hollandaisesaus op zit? Warme botersaus, ei en avocado, een hemels ontbijt!

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

Pasen

Dus als je deze Pasen je partner wil verrassen dan tover je dit heerlijke ontbijt of brunch gerecht op tafel. En dat is echt wel makkelijker dan het lijkt! Ik geef voor zowel de gepocheerde eieren als de hollandaisesaus slimme trucjes. Geen zin om het ei te pocheren? Het kan ook met een zachtgekookt ei. Tip: bij dit gerecht past een lekkere witte wijn!

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

Mise en place

Dit gerecht kan niet mislukken mits je het volgende doet. Lees het recept rustig door. Zorg voor een goede mise en place. Dat betekent in gewoon Nederlands: zet alles klaar wat je nodig hebt, afgewogen en al. Loop alle stappen rustig door en geniet! Eieren pocheren al stressvol genoeg? Maak dan eerst de hollandaisesaus en houdt deze tot gebruik warm in een thermosbeker.

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

Wat heb je nodig (twee personen)

  • 4 eieren en 1 eigeel (op kamertemperatuur)
  • 2 avocado’s
  • Zout en peper
  • Veldsla of andere sla ter decoratie
  • Sushi-azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram boter
  • Beetje (olijf)olie

Verder nog nodig: twee pannen, dessertschaaltjes, huishoudfolie, staafmixer, hoge smalle kom of maatbeker, schenkkannetje, twee mooie bordjes

Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd een klein stukje van de onderkant zodat ze stevig blijven staan. Smeer de helften in met sushi-azijn, dit voorkomt dat de avocado bruin wordt. Zet twee helften op ieder bordje en decoreer rondom met (veld)sla.

Pocheer de eieren. Bekleed een dessertschaaltje met een stuk huishoudfolie. Vet de folie in met een kwastje met wat olie (of gewoon met je vingers). Breek een ei boven het schaaltje (voorzichtig, houd de dooier heel) en draai nu voorzichtig de punten van de plasticfolie bij elkaar. Draai zo strak mogelijk en haal zo veel mogelijk lucht bij het ei weg. Leg er eventueel nog een knoop in of wikkel er zo’n sluitdingetje om (hoe heten die dingen eigenlijk?)

Breng een pan met water net tegen het kookpunt aan (of laat koken, haal even van het vuur af en zet daarna terug op een laag vuur). Laat de zakjes met ei voorzichtig in het water zakken en kook 5 minuten.

Smelt ondertussen op een heel laag vuur in een steelpannetje de boter. Doe in een hoge smalle maatbeker de citroensap, peper, zout en eierdooier. Giet de gesmolten boter in een schenkkannetje of glazen maatbeker met schenktuit. Zet nu de staafmixer op het eigeel, zet de mixer aan en schenk langzaam de gesmolten boter erbij. Beweeg de staafmixer hierbij rustig op en neer. Je ziet nu vanzelf de hollandaisesaus ontstaan! Proef en voeg eventueel nog extra zout of peper toe.

Haal de zakjes uit het water en verwijder voorzichtig de folie. Leg de gepocheerde eieren in de avocadohelften en bestrooi met zout en peper. Schenk op alle eieren hollandaisesaus en serveer direct.

Bewaar het recept voor avocado met gepocheerd ei op Pinterest:

avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus

Deze blogpost bevat een gesponsorde link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*