Home » Verbouw- en veranderplannen voor ons huis
plissegordijnen

Verbouw- en veranderplannen voor ons huis

Een huis is nooit af. Ik kan dat beamen, want ik woon al meer dan 26 jaar in dit huis. Maar iedere keer is er wel iets te verbouwen, vervangen of op te knappen. Dingen slijten nu eenmaal. Of je verandert van smaak. En ook het wel of niet hebben van budget en tijd speelt een rol. Dit zijn onze verbouw- en veranderplannen voor het huis dit jaar.

woonkamer

Gordijnen

Toen wij jaren geleden in dit huis kwamen wonen hadden we geen geld voor gordijnen. Onze woonkamer is best groot, zo’n 14 meter lang, met over de hele lengte ramen. Een behoorlijke (prijzige) oppervlakte! Maar omdat we op de zevende verdieping wonen, geen inkijk hebben maar wel een spectaculair uitzicht, maakte ons dat niet zoveel uit. En je hebt zoveel mooi licht in de kamer!

verbouw- en veranderplannen inbetweens

Licht of donker?

Maar toch is er nu wel de behoefte aan verandering. In de zomer zou het best wel handig zijn om bijvoorbeeld verduisteringsgordijnen te hebben. Door het tegenlicht en de reflectie is de tv haast niet te bekijken! Of wellicht zijn zogenaamde inbetweens voor de woonkamer een beter idee? Want gordijnen geven ook wel een stukje gezelligheid. En inbetweens zijn gordijnen die tussen een vitrage en een overgordijn inzitten. Wel de sfeer, niet dat hele donkere.

declutter

Gangkast

Ruimte is er nooit genoeg. We hebben twee ingebouwde gangkasten die veel praktischer ingericht zouden kunnen worden. Nu stouwen we er o.a. de strijkplank en stofzuiger in, maar eigenlijk wil ik allemaal plankjes over de breedte zodat ik extra voorraadruimte heb. Met een beetje passen en meten moeten we heel wat voordeel kunnen behalen!

verbouw- en veranderplannen badkamer

Badkamer

De badkamer is echt hard aan vervanging toe. Maar we zijn er nog niet zo goed uit wat we precies willen. Houden we het bad (waar ik alleen maar in ga maar niet zonder wil). Of nemen we een aparte douche? Die langgewenste combi van douche en Turks stoombad? Gaan we zelf tegelen of laten we het doen? Welke kleuren, welke tegels?

Ik probeer dan ook zoveel mogelijk badkamer ideeën op te doen, en snuffel vaak rond op Pinterest.

Genoeg plannen dus. En een beetje budget en altijd te weinig tijd. Eens zien wat er van gaat komen dit jaar! Heb jij ook altijd een lijst met verbouw- en veranderplannen voor je huis? Ik ben benieuwd welke dat zijn!

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Fijne inspiratie beelden! Zelf wil ik ook een hoop veranderen aan mijn woning. Echter kan dit niet omdat ik en woning huur en zodra ik hier weg wil alles terug moet zetten naar oude staat. Zo heeft een buur een muur er uit gebroken welke terug gezet moet worden als zij weggaat. Mocht ik een keer in een woning komen waar ik langer wil blijven dan 5 jaar, zal ik ook veel willen aanpassen 🙂
    Een bad lijkt me heerlijk.

    • Dat is inderdaad wat lastig, veranderingen aanbrengen in een huurwoning. Maar idd, als je er van plan bent lang te blijven wonen gaat woongemak toch wel zwaar wegen. Een bad is echt zalig, ik zou eigenlijk niet echt zonder kunnen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*