Home » Voorbeelden badkamer renovatie
Badkamer renovatie

Voorbeelden badkamer renovatie

We wonen al heel lang in ons huidige huis, en ik ben nog iedere dag happy met de indeling en inrichting. Er is maar één ruimte die nodig onder handen moet worden genomen: de badkamer! In dit artikel neem ik je mee in mijn speurtocht naar voorbeelden voor badkamer renovatie en inspiratie voor het verbouwen van de badkamer.

badkamer renovatie

Voorbeelden badkamer renovatie

Wanneer jouw badkamer aan vernieuwing toe is kun je twee dingen doen: een nieuwe badkamer laten plaatsen of de badkamer laten renoveren. De laatste optie is goedkoper, omdat je uitgaat van de bestaande ruimte en er dus niet gesloopt hoeft te worden. Je behoudt dus de huidige indeling, maar vervangt elementen als badmeubel en sanitair. Ook zijn er mogelijkheden voor een nieuwe vloer en het tegelwerk zonder te hoeven slopen. Zo kun je nieuwe tegels over je bestaande tegels plaatsen. Aangezien de kosten voor een compleet nieuwe badkamer ver boven ons budget liggen, kiezen wij voor een badkamer renovatie.

De aller moeilijkste keuze die ik straks moet gaan maken: houden we het ligbad? Nu douchen we in bad (niet ideaal). En het bad eruit halen geeft zo veel meer ruimte en mogelijkheden. Ik vind in bad gaan echter zo ongeveer het fijnste wat er is, vooral in de winter. Met een goed boek, een glas wijn en af en toe wat extra warm water erbij ben ik helemaal in mijn element. Mijn twee mannen echter gaan nooit in bad. Lastig hoor! Maar ik merk wel dat ik bij het opdoen van inspiratie toch iedere keer weer zwicht voor voorbeelden mét bad!

Voorbeeld badkamer praktisch in onderhoud

Wat voor mij ook heel belangrijk is: de badkamer moet praktisch in onderhoud zijn. Dat betekent voor mij bijvoorbeeld een zwevend toilet en bij voorkeur ook een zwevend badkamermeubel, zodat de vloer makkelijk schoon te houden is. Bovendien geven zwevende meubelen een ruimtelijk effect. Zo vind ik van die losse wastafelkommen erg mooi om te zien, maar lijken ze me praktisch gezien niet handig om schoon te maken. Wel ben ik erg gecharmeerd van de infrarood sauna hierboven, die heel praktisch is gecombineerd met de douchecabine.

Badkamer renovatie wastafels

3D ontwerp als voorbeeld

Bij de meeste badkamerwinkels kun je online een 3D ontwerp maken. Voer alle afmetingen in, probeer diverse combinaties, speel met tegels en doe direct nieuwe badkamer inspiratie op. Het grafische ontwerp in 3D geeft je meteen een realistische indruk van je badkamer of toiletruimte. Zo kun je zien of het bijvoorbeeld haalbaar is een douche én een bad te plaatsen. En of je één of twee wastafels in de badkamer wil hebben. Met de mogelijkheid om ook tegels digitaal te plaatsen krijg je zo een goed beeld van hoe jouw badkamer er uit kan komen te zien.

Badkamer renovatie en kiezen voor een stijl

Om de badkamer een mooi geheel te laten worden kies je voor een stijl. Het is daarbij handig een moodboard te maken. Dat kun je bijvoorbeeld doen op Pinterest. Pinterest is sowieso dé plek om inspiratie op te doen. Een goed voorbeeld is Stijlidee. Hieronder licht ik een aantal stijlen uit.

Badkamer renovatie - industriële stijl

Industriële badkamer voorbeelden

Mijn favoriete stijl is de industriële badkamer. Robuust, stoer en minimalistisch. Denk ruwe materialen, betonlook en rvs. Een industriële badkamer is vooral functioneel, tierelantijnen zal je er niet snel vinden. Ik vind persoonlijk die ‘cleane look’ heel fijn en rustgevend. Ik zal dan ook altijd voor dichte kasten kiezen om handdoeken en badartikelen uit het zich op te bergen. En zo’n losstaand bad in betonlook! Ik ben verliefd.

Landelijke badkamer voorbeelden

Een warme, natuurlijke look. Met natuurlijke materialen en kleuren. Een bad op pootjes is wel een must. Verder geven accessoires als kranen en verlichting net die landelijke touch aan je badkamer.

Luxe badkamer voorbeelden

Met een luxe badkamer haal je een heus wellness resort in huis. Een luxe badkamer zit ‘m vooral in het gebruik van state of the art materialen. Een mooie houten vloer, design badmeubelen en fijne sfeerverlichting maken je badkamer tot een ruimte waar je nooit meer uit wilt!

Kosten badkamer renovatie

Welke elementen bepalen nu de prijs van een badkamer renovatie? Zaken die in ieder geval moeten worden meegenomen zijn de (eventuele) sloopwerkzaamheden, de afmeting van de ruimte, tegels, sanitair en meubelen. Vervolgens bepaalt de mate van luxe en de keuze voor materialen en producten hoeveel je uiteindelijk kwijt bent. The sky is the limit!

Als je voor jezelf bepaald hebt wat voor jou onmisbaar is, dan kun je alle kosten op een rij gaan zetten. Valt het tegen? Het kan zijn dat je achteraf toch concessies moet doen. Wil je toch echt liever gaan voor de badkamer van je dromen, dan kun je aan een lening denken.  Zorg wel dat je altijd een vergelijking maakt voordat je gaat lenen, zodat je niet onnodig te veel rente betaalt.

Als je nagaat dat een gerenoveerde badkamer meerwaarde levert aan je huis, is een lening aanvragen het overwegen waard.

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Wij hebben ook gekozen voor een moderne stijl voor onze badkamer. We gaan ons hele huis renoveren en willen de stijl overal terug laten komen. Functionaliteit en eenvoud staat voorop.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*