Gewone paaseitjes eet ik bijna niet, maar dragee eitjes, die kan ik niet laten liggen. Heerlijke hazelnootpraliné met een krokant suikerlaagje, mmm. Ik bakte er deze leuke paaskoekjes mee!
Mini dragee eitjes
Ik gebruikte voor dit recept mini dragee eitjes. Je kunt ook één grote of zelfs chocolade-eitjes gebruiken. Voor de koekjes gebruik ik het deeg dat ik eigenlijk altijd gebruik voor zelfgebakken koekjes, ik noem het altijd mijn roomboterkoekdeeg. Ik maak er bijvoorbeeld ook koektaarten mee, zoals deze koektaart voor Pasen.
Paaskoekjes met dragee eitjes
Wat heb je nodig (ca. 20 koekjes)
Ingrediënten
- 225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram witte basterdsuiker
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eierdooier
- 300 gram bloem
- Gewone kristalsuiker
- (mini) Dragee eitjes
Mix de boter, suiker en vanillesuiker in een beslagkom romig. Meng er nu ook de eierdooier door en mix totdat deze helemaal is opgenomen. Doe er de zout en bloem bij en kneed tot een deegbal. Leg de bal ca. 1 uur in de koelkast, gewikkeld in folie.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Maak van de deegbal kleine balletjes, ik weeg ze altijd af, zo rond de 30 gram per stuk. Op gevoel kan ook hoor! Rol de balletjes door de kristalsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Haal uit de oven en druk er voorzichtig 1 of 2 dragee eitjes in. Laat de koekjes nu volledig afkoelen.