Home Ā» Mini paas slofjes
mini paas slofjes

Mini paas slofjes

Zijn ze niet schattig, deze eenpersoons mini paas slofjes? Vergis je niet, het is nog een beste hap. Maar erg lekker en zo leuk om te zien! Ik gebruikte mini dragee eitjes ter decoratie. Je kunt ook die leuke pastelkleurige Paas M&M’s gebruiken!

mini paas slofjes

Mini sloffenring

Ik kocht de schattige mini sloffenringen al een poosje geleden bij Kruidvat, van de bakcollectie van Laura’s Bakery. Het recept voor de sloffenbodem komt ook van haar (stond achterop de verpakking, wel zo handig)! De kans is groot dat je ze bij Kruidvat nu niet meer vindt. Deze is van Patisse:
 

Je bakt de sloffenbodem met de ring eromheen. Met vier mini sloffenringen moet je dus drie keer bakken om 12 bodems te krijgen. De bodems kun je – verpakt in folie – prima een paar dagen bewaren buiten de koelkast. Decoreer ze dan op de dag van serveren. Met decoratie bewaar je ze nog een dag of vier in de koelkast.

mini paas slofjes

Mini paas slofjes

mini paas slofjes

Mini paas slofjes

Lekkere kleine gebakjes van een sloffenbodem met een romige topping en dragee eitjes.
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Nederlands
Trefwoord: oven, pasen, zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediƫnten

Voor de sloffenbodem:

  • 180 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 snufje zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram amandelspijs gekocht of zelfgemaakt

Voor de topping:

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 125 ml slagroom
  • mini dragee eitjes of Paas M&M's

Aan de slag!

  • Meng boter, suiker, een half ei, zout en citroenrasp tot een romig geheel. Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Maak een platte plak van het deeg, wikkel in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een dikte van ongeveer 8 mm. Steek met de mini sloffenring de bodems uit en plaats deze met de ring eromheen op de bakplaat.
  • Meng het resterende halve ei met de amandelspijs tot een soepel geheel. Verdeel met een spuitzak of lepel de amandelspijs over de sloffenbodems, zorg dat je de rand vrij houdt.
  • Bak de slofjes 18-20 minuten in de oven. Verwijder daarna gelijk de ringen en laat de bodems helemaal afkoelen.
  • Mix voor de topping de mascarpone in een beslagkom met de poedersuiker. Voeg in een dunne straal de slagroom toe terwijl je blijft mixen. Blijf enkele minuten mixen tot je een stevige room hebt.
  • Doe de room in een spuitzak en spuit mooie toeven op de sloffenbodems. Decoreer met mini dragee eitjes of Paas M&M's.
Delen op Facebook

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini paas slofjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*