Amandelspijs maken

In de gevulde speculaas, een dun laagje over de deegbodem van een appeltaart, in rozijnenbrood: amandelspijs is heerlijk. De spijs die in de winkel vaak verkocht wordt onder de naam “banketbakkersspijs” wordt gemaakt van witte bonen en gemalen abrikozenpitten. Een stuk goedkoper, maar ook een stuk minder lekker! Dit banketbakkersspijs vindt je ook vaak terug in banketletters en gevuld speculaas. Zelf amandelspijs maken is niet moeilijk, en vele malen lekkerder!

Amandelspijs maken

Een pop met vlechten in het haar, een snoezig jurkje kant –en klaar,
Twee kaatseballen in een net, een letter van banket”

Begin er op tijd met amandelspijs maken, de spijs moet tenminste 24 uur ‘rijpen’. Maar daarna is het wel een maand houdbaar in de koelkast. Je maakt hiermee 500 gram amandelspijs, je kunt de hoeveelheid uiteraard ook halveren.

amandelspijs maken

Amandelspijs maken

Wat heb je nodig:

  • 1 citroen
  • 250 gram ongezouten blanke amandelen
  • 250 gram kristalsuiker
  • 2 eierdooiers

Boen de citroen schoen en rasp de gele schil eraf. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker en citroenrasp toe en maal nog kort. Verpak de amandelspijs strak in vershoudfolie. Laat de spijs minimaal 1 dag in de koelkast rijpen om op smaak te komen.

Meng er vlak voor gebruik de eierdooiers door met een vork. Zonder de dooiers is de amandelspijs een maand houdbaar in de koelkast.

Amandelspijs maken

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Amandelspijs maken
Anne-Marie Schuster
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge