Home » Amandelspijs maken

Amandelspijs maken

In de gevulde speculaas, een dun laagje over de deegbodem van een appeltaart, in rozijnenbrood: amandelspijs is heerlijk. Zelf amandelspijs maken is niet moeilijk, en vele malen lekkerder!

Banketbakkersspijs

De spijs die in de winkel vaak verkocht wordt onder de naam “banketbakkersspijs” wordt gemaakt van witte bonen en gemalen abrikozenpitten. Een stuk goedkoper, maar ook een stuk minder lekker! Dit banketbakkersspijs vindt je ook vaak terug in banketletters en gevuld speculaas. 

Amandelspijs maken

Een pop met vlechten in het haar, een snoezig jurkje kant –en klaar,
Twee kaatseballen in een net, een letter van banket”

Amandelspijs rijpen

Begin er op tijd met amandelspijs maken, de spijs moet tenminste 24 uur ‘rijpen’. Maar daarna is het wel een maand houdbaar in de koelkast. Je maakt hiermee 500 gram amandelspijs, je kunt de hoeveelheid uiteraard ook halveren.

Amandelen ontvellen

Je kunt ook bruine amandelen gebruiken voor de amandelspijs. Die zijn vaak ook goedkoper. Je moet de amandelen dan wel even ontvellen. Dit doe je door een pannetje water aan de kook te brengen. Wanneer het water kookt laat je de amandelen hierin twee minuten blancheren. Giet ze af door een vergiet of zeef en leg ze op een theedoek. Het velletje kun je nu eenvoudig met de hand verwijderen. Laat de amandelen goed opdrogen voordat je ze gaat verwerken.

amandelspijs maken

Amandelspijs maken

Wat heb je nodig:

Boen de citroen schoen en rasp de gele schil eraf. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker en citroenrasp toe en maal nog kort. Verpak de amandelspijs strak in vershoudfolie. Laat de spijs minimaal 1 dag in de koelkast rijpen om op smaak te komen.

Meng er vlak voor gebruik de eierdooiers door met een vork. Zonder de dooiers is de amandelspijs een maand houdbaar in de koelkast.

Amandelspijs maken

Summary
recipe image
Recipe Name
Amandelspijs maken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*