Gevulde speculaascupcakes

Gevulde speculaascupcakes

Onlangs ontving ik van het merk Funcakes een mix voor cupcakes en eentje voor enchanted cream. Ik wist meteen dat ik die ging bewaren voor Sinterklaas, om daar gevulde speculaascupcakes mee te bakken. Vandaag deel ik met jullie het eenvoudige en smakelijke recept!

Gevulde speculaascupcakes

Funcakes

Funcakes mixen zijn superhandig om in huis te hebben. Met een zak cupcakemix maak je 24 cupcakes, je hoeft alleen nog boter en eieren toe te voegen. Ik gebruikte een halve zak mix. Funcakes heeft nog veel meer lekkere mixen in het assortiment, van red velvet cake tot donuts

Enchanted cream

Enchanted cream is een luchtige hagelwitte crème met vanillesmaak. Je kunt de crème gebruiken voor het decoreren van cupcakes en taarten. Het is luchtiger dan botercrème, schift niet en kan eenmaal bereid nog enkele dagen worden bewaard in de koelkast. Handig als je alvast wilt voorbereiden voor een feest(dag). En het smaakt echt super lekker, het doet me een beetje denken aan de ‘klop-klop’ mix die we vroeger vaak aten.

Gevulde speculaascupcakes

Gevulde speculaascupcakes

Wat heb je nodig (12 cupcakes)

Voor de gevulde speculaascupcakes:

  • 250 gram Funcakes cupcakemix
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram ei (ca. 3 stuks)
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 150 gram amandelspijs (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • Papieren bakvormpjes

Voor de topping:

  • 75 gram Funcakes enchanted cream
  • 50 milliliter melk
  • 50 milliliter water
  • Schuddebuikjes of pepernoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereid de amandelspijs zoals op de verpakking staat aangegeven en rol er met koele handen 12 kleine balletjes van.

Meng de cupcakemix, boter, ei en speculaaskruiden op lage snelheid in ca. 4 minuten tot een glad beslag.

Verdeel de papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep een klein laagje beslag in de vormpjes. Leg in elk vormpje een balletje en druk een beetje platter. Bedek weer met een laagje beslag. Dit gaat het makkelijkst met een ijslepel. Vul de vormpjes tot ongeveer de helft. Bak de cupcakes in de oven in ca. 18-20 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Meng de mix voor enchanted cream, de melk en het water met een mixer drie minuten op hoge snelheid. Doe in een spuitzak en decoreer hiermee de gevulde speculaascupcakes. Bestrooi met de schuddebuikjes.

Voor deze blogpost heb ik artikelen ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Gevulde speculaascupcakes

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Gevulde speculaascupcakes
Anne-Marie Schuster
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge