Home » My happy life november 2018
My happy life november 2018

My happy life november 2018

It’s beginning to like a lot like Christmas! Ik ben dol op de decembermaand, the most wonderful time of the year. Maar het is ook een mega drukke maand. Net als november eigenlijk. Ik moet dan ook heel goed zorgen dat ik tussen de bedrijven door voldoende ontspan. Gelukkig lukt me dat aardig, al zal je dat niet echt denken als je ziet hoe druk en vol de afgelopen maand was. Maar ook hoe gezellig! Dit was my happy life november 2018.

My happy life november 2018 - cocktails

My happy life november 2018

Goodiebags

Presentatie

De maand begon goed met een presentatie die ik gaf over bloggen. Tijdens Thinkfest, een kennisfestival voor en door medewerkers van De Haagse Hogeschool, vertelde ik zo’n 25 collega’s over wat bloggen precies inhoudt (en wat niet!) en wat er allemaal bij komt kijken. En ik gaf tips om zelf te starten met bloggen. Ook verlootte ik nog eens drie goed gevulde goodiebags die ik had samengesteld met producten die ik de afgelopen tijd ontvangen had. De presentatie werd dusdanig goed ontvangen dat ik een zelfde presentatie mocht houden tijdens het 75-jarig jubileum van de opleiding Voeding & Diëtetiek later deze maand. Deze presentatie deed ik samen met collega blogger Marjolein (Foodieshavearrived). En dan kreeg ik ook nog een mailtje van Bodhi’s kookdocent, of ik een zelfde presentatie op zijn VMBO school wil komen houden. Die staat gepland voor 4 december. Zo leuk om te doen, om je enthousiasme over bloggen op die manier te kunnen delen!

My happy life november 2018 - comic co

Comicon

In het voorjaar was Peter meegewerkt, dit keer was ik de ‘pineut’. En dus ging ik samen met Bodhi de hele zaterdag naar Comic Con, dé beurs op het gebied van games, comics en cosplay.  Zonder gekheid, het was hartstikke leuk om een dag met een super blije en enthousiaste Bodhi op stap te gaan. Hij was verkleed als Skystalker uit zijn favoriete game Fortnite. Het liefst had hij gezien dat ik ook verkleed zou gaan, maar ik ging gewoon als mij unieke zelf :). Samen met Peter heeft hij flink wat uurtjes in zijn kostuum gestoken. Een aantal mensen wilde zelfs met hem op de foto dus hij was helemaal in zijn nopjes! De sfeer was ook enorm goed, een ware belevenis!

Kerstmarkt

Kerstshoppen in Keulen

En natuurlijk ging ik weer heerlijk shoppen met mijn moeder in Duitsland. Dit jaar kozen we weer eens voor Keulen, een prachtige stad met veel verschillende kerstmarkten. Wat is dat toch altijd gezellig, even twee dagen quality time met je moeder! Natuurlijk gaan we om te winkelen, maar vooral ook om lekker te kletsen en te eten! Het was dit jaar alleen wel heel erg druk in Keulen, je kon over de hoofden lopen soms. Vind ik dan toch wat minder leuk. Volgend jaar gaan we dan ook weer naar Essen. Iets kleiner, stuk rustiger!

My happy life november 2018 - Sylvie Meis e moi

Events

Nee zeggen tegen een uitnodiging voor een leuk event is zo moeilijk, en toch heb ik dat deze maand regelmatig gedaan. Ik kan mijzelf helaas niet opsplitsen en er moet ook nog gewoon gewerkt worden. Op De Haagse Hogeschool en voor mijn blog. Toch heb ik ook heel vaak ja gezegd, hier en daar wat dagen geruild, vrij genomen en gezellig van hot naar her getreind (en soms ook luxe met de auto met de altijd gezellige Mariska van Marvelousz.com).

restaurant Zheng

Zo at ik samen met Marjolein (Foodieshavearrived) een fantastische viergangen lunch met de Label Rouge kip bij restaurant Kaagman en Kortekaas in Amsterdam. En op dezelfde dag een onvergetelijk achtgangen diner bij restaurant Zheng in Den Haag (review komt morgen online!). Vraag me niet hoe ik het heb gedaan, maar het is gelukt! Ik ontmoette de mooie en ieniemienie Sylvie Meis en hoop dat ik ook haar glow zal krijgen na het gebruik van haar nieuwe masker. ’s Avonds at wederom heerlijk bij het nieuwe Zuid-Amerikaanse restaurant Tabu in Leiden

My happy life november: Kerstallerhande

En nog meer events…

Ik deed een workshop cocktails shaken met Kraken rum en Amarula (stay tuned voor een superleuke winactie in december) en mocht als eerste de nieuwe Kerstallerhande in ontvangst nemen en proeven van het speciale feestassortiment

My happy life november: apotheek en beauty

De nodige ontspanning zocht en vond ik bij het heerlijke event van Apotheek & Beauty in Monster. Paraffinebadje, gezichtsbehandeling, make-up en tussendoor heerlijke wraps en macarons. Need I say more? Een uitgebreide review volgt.

My happy life november 2018

Maar dat was nog niet alles! Bij de Bijenkorf mocht ik mijn eigen live gestansde Old Amsterdam SinterKAASletter ophalen om vervolgens door te reizen naar Scheveningen waar ik bij Perfect Pastry was uitgenodigd voor een high tea en een mini-workshop kerstkoekjes versieren.

My happy life november 2018

De drukke dag sloot ik af met een heerlijk etentje bij de Japanner samen met jarige Peter en Bodhi. Niet hoeven koken is ook wel eens fijn!

My happy life november 2018 - foodpost

Foodpost

Ook de postbode wist My happy kitchen weer goed te vinden. Met heerlijke koekjes in bijbehorend blik van Verkade, prachtige (kook)boeken, wijn, bier en natuurlijk de Monopoly valsspelerseditie waarvan ik er ook één mocht weggeven.

December

Ook december is weer mega mega druk. Maar ook zo ontzettend gezellig! Woensdag vieren we natuurlijk gezellig Sinterklaas. Traditioneel met koffie en gevuld speculaas, en daarna een eenvoudig buffetje met erwtensoep en lekkere hapjes. Verder staat er o.a. een wijnproeverij en een gin&tonic avond op de planning, ga ik culi kerstshoppen met Mariette in Rotterdam en zal ik (als mega koukleum) een aantal sessies in mijn blote kont gaan doen in een cryosauna van -120 graden. En ik heb nog een leuke professionele fotoshoot op de planning staan bij de Keukenkampioen. To be continued…..

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Dat klinkt inderdaad als een drukke maand. Maar wat een leuke dingen heb je allemaal gedaan zeg!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*