Home Β» Review Monopoly valsspelers editie
Monopoly valsspelerseditie

Review Monopoly valsspelers editie

Wij zijn van huis uit Monopoly fans. Spelletjes kunnen hier soms meerdere avonden duren… Vandaar dat we tegenwoordig regelmatig de Wereld editie van Monopoly spelen, omdat daarbij een spelronde ca. 45 minuten duurt en je met speciale kaarten af en toe een leuke twist aan het verloop van het spel kan geven. Maar er is een nieuwe versie op de markt, die wij voor jullie hebben uitgetest. Vandaag dus een review van de Monopoly valsspelers editie. 

review Monopoly valsspelerseditie

Monopoly

Monopoly is een van de bekendste en beste verkochte bordspellen ter wereld. Het bestaat sinds 1935, is uitgegeven in 47 talen en wordt verkocht in 114 landen. Er zijn inmiddels vele versies van het spel verkrijgbaar. Van de junior editie (vanaf 5 jaar oud) tot licentieuitgaven als Disney Frozen, Star Wars of The Beatles. En bij Monopoly Elektronisch bankieren heb je geen papiergeld meer maar een elektronische betaalautomaat en bankpasjes!

Review Monopoly valsspelerseditie

Speelgoed van het jaar

In de Monopoly valsspelers editie mag alles! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wilt! Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis – probeer het allemaal! Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten, want alles is verdacht! Gesnapt? Dan wacht de handboei waarmee je aan het spelbord geketend wordt. Begin deze maand is Monopoly valsspelers editie verkozen tot speelgoed van het jaar 2018.

Monopoly valsspelers editie

Review Monopoly Valsspelers editie

Geen spelletjesavond zonder borrelplank. Want hoe gezellig is het om op een koude en donkere winteravond gezellig samen aan tafel een spelletje te spelen? Hier was ik nog bezig in de keuken πŸ™‚ Want hoewel een spelletje van de valsspelers editie aanzienlijk korter duurt/kan duren hebben we toch nog zo’n vier uur aan tafel gezeten. Het eerste spelletje dat we speelden, en waarin valsspeler Bodhi met glans won, duurde zo’n anderhalf uur. Maar het tweede spel – inmiddels gepokt en gemazeld – duurde wel 2 x langer! Maar wat hebben we een lol gehad, zowel om de geslaagde als de mislukte valsspeelacties. Want bij die laatste ga je dus naar de gevangenis en moet je in de boeien. Heerlijk ook om te zien hoe een kind als Bodhi echt een meester bleek in het uithalen van valssspeelacties! Ik was daar iets minder goed in…

Monopoly valsspelers editie

Monopoly valsspelers editie is wat ons betreft een zeer geslaagde variant, die vooral bij kinderen goed in de smaak zal vallen. Het spel is levendig, (redelijk) vlot en de valsspeelacties zorgen voor verrassende wendingen. Een aanrader als cadeau voor de feestdagen!

review Monopoly valsspelers editie 

Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

57 Comments

 1. Bij ons staan er al jaren twee spellen op tafel: Carcassonne (met een berg uitbreidingen) en Monopoly editie Den Haag. Deze spellen hebben we allebei al compleet platgespeeld. We laten ze daardoor helaas wat vaker links liggen en spelletjesavonden worden ook wat minder vaak georganiseerd. Zonde! De Monopoly Valsspelers editie is precies wat wij nu nodig hebben om onze avonden weer wat spice te geven.

 2. Op het moment is Colonisten van Catan mijn favoriete bordspel.

 3. We blijven t oude spel monopoly met de guldenbriefjes favoriet vinden. De doos is al meerdere malen geplakt. Destijds β€œmocht” ik de versie uit t ouderlijk huis niet meenemen en via omroep west (jaren 80) in een programma een oproep gedaan en sinds dien hebben we hem zelf.

 4. Super leuk voor onze spellenavonden!

  Wij zijn een echt spelletjesgezin. Niks is er leuker dan met z’n allen rond de keukentafel en spelen maar. Groot en klein is super fanatiek en vaak schuiven er gezellig familie/vrienden aan. Uren spelplezier en uiteraard onder het genot van een lekker hapje en drankje! Om en om zoekt er iemand een spel uit zodat de kids ook lekker mee kunnen spelen. En op de woensdagmiddag is het spelletjes spelen met vriendjes en vriendinnetjes, waar er een aantal van ook gek zijn op spelletjes. Ik vind dat zo ontzettend leuk ? doet me altijd weer aan vroeger denken.

  Waag dan ook heel graag een kansje want ook Monopoly is een grote hit ?! We hebben op dit moment de Mario variant in huis voor de kids maar deze editie is meer dan welkom! Ik weet zeker dat de kids deze editie ook geweldig zullen vinden haha want valsspelen…tja πŸ˜‰

  Het ouderwetse mens erger je niet is als bordspel hier nog steeds favoriet. Verder worden er ook heel wat potjes rummikub gespeeld door groot en klein.

  ???

 5. Yvet van Holsteijn

  Ik speel heel vaak spelletjes, vooral ij de winter. Op dit moment speel ik veel ticket to ride, echt een heel leuk spel. Maar volgende maand kan een ander spel weer favoriet zijn. Maar een spel waar je kan en moet vals spelen, hahahha, wat heerlijk. Lijkt mij echt lachen!

 6. O wat doe je mij aan. Haha ik ben groot Monopoly fan. Van de Girls editie, wereld editie tot de Disney variant met pop-up kasteel die ik uit Amerika mee nam ?. Ik schreef er zelfs ooit een blog over. Nu speel ik zelf nooit vals maar ben ik rete fanatiek waardoor ik regelmatig win. Daardoor denkt mijn hele familie dat ik altijd vals speel haha. Deze editie staat op mijn lijst (toen hij uit kwam kreeg ik de eerste tags direct op mijn oren natuurlijk ;-)) en daardoor zou ik het superleuk vinden om hem te winnen! Ik volg je overal al β™₯️

 7. Hoe leuk moet dit zijn! Ik ben dol op spelletjes en win ook regelmatig. Tot grote frustratie van mijn broertje. 30seconds is momenteel de favoriet, waarbij we zelf ook een goede vals-speel-manier hebben bedacht (maar dat doen we natuurlijk nooit ?).
  Het lijkt me geweldig om met de feestdagen heerlijk vals te gaan spelen met deze Monopoly-editie. Wie weet kan mijn broertje me dan verslaan, want hij is koning onder de valsspelers volgens mij!

 8. Ik doe graag mee! Ik vind Doolhof ook een heel leuk spel. Geschikt voor alle leeftijden, maar je moet ook heel goed nadenken wat je zelf doet en wat dat voor gevolgen voor de ander heeft.

 9. Ik hou van spelletjes! Uiteraard monopoly, xat speelden we vroeger thuis, maar ook levensweg, de betoverde doolhof en triominos komen hier vaak op tafel. Heb na 10 jaar samenwonen ook nog steeds geen eigen monopolyspel, schande! Dus deze is heel welkom πŸ™‚

 10. Oooh klinkt echt geweldig!! Hier worden steeds meer spelletjes gespeeld nu de kinderen groter worden. Super gezellig echt. Hier zijn de favorieten: levensweg, uno en…hoe kan het ook anders Monopoly!

 11. Heb er na je revieuw echt zin om dit te spelen!
  Normaal is monopoly niet helemaal ons spel. Er gebeurt te weinig.
  Op het moment spelen we veel ticket to ride.
  Nu nog de europa versie.
  Maar onlangs de uk versie gekocht.

  Met de kids spelen we dier op dier. Uno junior en memorie. Dus die worden ook opgevoed πŸ˜‰

 12. Mijn arme vriend heeft een vriendin die niet zo goed is in spelletjes. Maar als er vals gespeeld mag worden, is dat vast een heel ander verhaal. Dat worden hylarische avonden!

 13. Omdat echt helemaal niemandsland ons gezin eerlijk een spel kan spelen, zou deze editie van monopolie uitermate geschikt zijn voor ons!

 14. Mijn jongste dochter is een ster in vals spelen tot grote irritatie van de oudste. Misschien dat als vals spelen mag dat de sfeer een stuk beter wordt ?

 15. Het favoriete bordspel is hier toch wel Kolonisten van Catan. Monopoly wordt ook gespeeld (vooral door de pubers met vrienden) en dan spelen ze zeker ook wel vals! Leuk dus om deze editie ‘vals spelen met regels’ eens te spelen :-).

 16. De Peking mysteries & incognito.
  Telkens een nieuwe dader die je moet weten te vinden, altijd leuk!
  Dit spel zou super zijn voor de feestdagen.

 17. wauw dat ziet er een leuk spel uit, echt iets voor het hele gezin. ik kwis heel erg graag dus mijn favoriet is Trivial Pursuit

 18. Ik doe heel graag mee met de winactie, mijn vader wil namelijk nooit meedoen met spelletjes en als die mee doet speelt die vals. Dus dit is het perfecte spel. Mijn favoriete spel is nog altijd monopoly en vroeger wilde niemand het met mij spelen dus speelde ik het alleen. Ook ben ik gek op cluedo.

 19. Mijn favoriet op dit moment is Cluedo.
  Monopoly heb ik ook altijd leuk gevonden. De valsspelereditie lijkt mij net wat leuker! Ik doe daarom dan ook graag mee.

 20. Bedankt voor de leuke review. Je hebt mij enthousiast gemaakt ?.
  Ons gezin in gek op spelletjes. Favoriet is wel Catan. Geweldig om te zien dat de kids je in kunnen maken ?

 21. Bij ons spelen ze graag Monopoly of Stratego!

 22. Ons lijkt het wat om dit nieuwe spel wel uit te proberen. Wat een gaaf spel.

 23. Colonisten van Catan en daarnaast het goede oude Rummykub en natuurlijk Monopoly blijven echt favoriet. Deze versie lijkt ons wel wat zeker nu onze zoon ook de leeftijd krijgt voor wat meer volwassen spellen. Al blijft hij soms een valsspeler πŸ˜‰

 24. Superleuk!! Ik doe graag mee voor deze gave editie!
  Ga vooral door met deze leuke acties! Ik ben fan hoor en blijf je zeker volgen!!
  Mijn favoriete bordspel blijft toch wel Mens-erger-je-niet ??
  ??

 25. Ooh moeilijk kiezen, ik zou eens in onze soellenkast moeten piepen maar ik denk spontaan aan carcasonne

 26. Ik doe graag mee. Op dit moment spelen wij voornamelijk Carcassonne. We hebben ook heel wat uitbreidingen ervan!

 27. Oww heerlijk dit! Lekker vals spelen! Mijn favoriete bordspel is toch wel Monopoly, ik moet winnen Haha!! Ik hou ook wel van een potje Triviant, ik hou van uitdagingen maar die borrelplank he, ja die hoort erbij (yum)!

 28. Ik heb hier een thuis iemand die een sport maakt van vals spelen. Aangezien hij vroeger altijd monopoly speelde, is dit de ideale combinatie en hΓ©t perfecte kerstcadeau. Op dit moment is het leukste ‘bordspel’ 30 seconds, maar die spelen we op een online bord via de app.

 29. Monopoly is het allereerste spel dat mijn broer en ik voor kerst kregen ( jaren geleden). Sindsdien hebben we een aantal varianten ervan, maar deze ontbreekt nog! We zouden dit echt geweldig vinden om dit samen te spelen!
  Naast Monopoly is Time’s Up ook een favoriet spelletje van mij!

 30. Dionne van der Kooij

  Hier houden wij vaak spelletjes avonden. Met de kinderen spelen we monopoly kids , en savonds spelen wij de volwassen versie. Wij zijn heel fanatiek en strijdlustig. Denk dan ook dat deze nieuwe editie bij ons voor veel hilariteit kan zorgen. Helemaal nu onze oudste zoon steeds vaker mee gaat spelen met de originele uitvoering!

 31. O, hoe leuk is dit! Het lijkt mij te gek om dit met mijn man en twee oudere zonen , waarvan 1 echt een Monopoly fanaat is (!), te spelen! Dat kan alleen maar hillarisch worden!!!!!
  O ja, mijn favoriete spel dat is toch echt wel Monopoly ☺

 32. Jo van Kasteel

  ik vond t spel altijd erg lang duren. Maar mijn kleinkinderen zijn er gek op.
  zo’45 minuten spel is echt wat voor me

 33. Mijn vriend en ik houden van gezelschapsspelletjes en spelletjesavonden!
  Onze all-time-favorite tot nu toe is ticket to ride, een spel die ook snel een paar uur kan duren. Maar wat voor eentje.

  Hopelijk had je een geweldige tijd tijdens het spelen van deze editie!
  veel liefs

 34. Monopoly! Dit nieuwe spel klinkt hartstikke leuk! Ik zou het graag willen winnen voor mijn schoonzus en zwager die hebben een samengesteld gezin van 7 kids waarvan 6 de leeftijd hebben voor dit spel. Zou ze graag met Kerst verrassen en weet zeker dat ze dit spel hartstikke leuk gaan vinden. Goede reden voor ze om eens die telefoon weg te leggen πŸ™‚

 35. Monopoly is ons favo gezinsspelletje! Een nieuwe variant om te spelen vinden mijn pubers zeker leuk! En aangezien mijn middelste niet tegen zijn verlies kan zal valsspelen zeker in de smaak vallen ??

 36. Mijn favoriet is monopoly. Ik doe mee.

 37. Mijn zoon en ik spelen vaak Uno. Dat is leuk, spannend en makkelijk mee te nemen

 38. Mooie review Anne-Marie! Ik denk toch dat ik de gewone editie leuker vindt, dit lijkt me vooral echt heel cool voor kinderen. Monopoly is ook een van mijn fave spellen, samen met Machiavelli!

 39. Mijn favoriete bordspel is Monopoly. Deze heb ik nog nooit gespeeld, dus ik maak graag kans.

 40. Wat leuk ??
  Hier 2 meiden in huis van 8 en 11 die ook dol zijn op spelletjes en vooral nu met deze koude dagen ?
  Monopoly is eigenlijk bij ons allemaal het favoriete bordspel ?
  Ze hebben allebei deze editie op hun verlanglijstje voor sinterklaas opgeschreven, zou een super leuke verrassing zijn ?
  Ik doe graag mee.

 41. Hier zijn ze groot fan van MAD, zo snel en veel mogelijk geld er door heen draaien en dat met 2 kids die iedere ronde de regels veranderen naar hun eigen hand. Je snapt het al…. Ik win nooit ?

 42. mijn 2 dochters spelen rummicub , stratego en de gewone monopoly regelmatig, dat zijn toch wel hun favorieten πŸ™‚ valsspelen daar is mijn dochter van 8 weer goed in dus dit spel is echt iets voor haar haha , zou leuk zijn voor sinterklaas.

 43. dit lijkt me een leuk spel en zou het graag willen voor me verjaardag 24dec spannend en dan spelen met de kerst top

 44. Deze oma doet mee voor haar kleinkinderen, dit spel is een mooi cadeau om met de feestdagen te geven. Ze spelen hier graag stratego junior met veel plezier! Spelletjes spelen zijn ze sowieso erg dol op.

 45. Mijn eigen favoriet is het ouderwetse risk. Uren gespeeld vroeger, echt een geweldig bordspel. Mens erger je niet wordt graag gespeeld door de jeugd (mits ze genoeg winnen πŸ˜‰ ) en de Monopoly gamers variant komt ook geregeld uit de kast. Maar deze nieuwe monopoly versie lijkt me echt super gaaf. Weer eens wat anders dan spelen met Mario en Joshi. Fingers crossed, een echte december knaller.

 46. Nicoline Kooijman

  Mijn favo bordspel is… tja… op voorwaarde dat ik de bank mag zijn… kolonisten, levensweg of monopoly. Lekker mijn eigen kas spekken als de rest niet kijkt. Γ“f… iets wat ik kan winnen van mijn zwager die overigens verzamelaar is van het spel Monopoly. Met hem wil ik het volgende familieweekend deze editie spelen. Gna gna…eindelijk mijn victorie!

 47. Melissa Westermolen

  Ons favoriete spel blijft de old time mens erger je niet!

 48. O geweldig vind monopoly al leuk deze lijkt me super leuk!!
  Vroeger ook veel spellen gedaan mens erger je niet met oma en als mijn vader verloor dan vouwde hij het bord dubbel en sloeg de pionnen er door heen haha
  En levensweg dat was mijn favoriet!!

 49. Monique van Kessel

  Hoi Hoi,

  Leuke blog/review en leuk om te lezen dat jullie samen zoveel plezier aan spelletjes beleven.
  Wij proberen met ons gezin ook zoveel mogelijk spelletjes te doen, en inderdaad wat jullie al schrijven heerlijk met wat lekkers er bij.
  Onze kleinste zoontje van 9 is al vanaf hij een mini mensje was groot fan van Monopoly, zo klein als hij was koos hij altijd alleen dit spel haha.
  Nu is ons mannetje afgelopen mei geopereerd en is hij bijna 3 maanden niet naar school geweest, en hebben we heel vaak Monopoly gespeeld in die maanden, zoveel dat het af en toe ons neus uit kwam.
  Dus zo als jullie begrijpen zijn wij wel aan wat verandering toe haha, nu zagen we het vals speel spel op de reclame en ik denk dat dat ons heel veel dagen/avondjes plezier kan gaan brengen.

  Groetjes Monique

 50. Miekske Dingens

  Momenteel grote fan van Kolonisten van Catan, maar vinden het geweldig om af en toe een spelletjes avond te organiseren, zodat we met vrienden weer nieuwe spelletjes kunnen ontdekken! <3

 51. Mijn favoriete bordspel is Keeze.

 52. Mijn favoriete bordspel is Keeze

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*