Home » Digital Diner Detox challenge
Digital diner detox tex mex

Digital Diner Detox challenge

Als ik heel eerlijk ben – en ik durf het eigenlijk bijna niet te zeggen – eten wij best vaak met het bord op schoot op de bank. Terwijl de één een boek leest, de ander met een iPad Youtube-filmpjes kijkt en de tv aanstaat. Lekker gezellig! En het stomme is, dat wanneer we dan eens gezellig met elkaar aan tafel eten, het dan zo leuk is dat ik altijd denk ‘dit moeten we vaker doen’. Santa Maria daagde mij uit om afgelopen week (20 t/m 26 mei) de Digital Diner Detox challenge aan te gaan. Ik zeg: goed plan!

Digital Diner detox challenge

Wat houdt de challenge in? Santa Maria daagt iedereen uit om één week offline te gaan tijdens het avondeten en daarmee dus meer aandacht te besteden aan het avondeten en elkaar. Dus geen telefoon op tafel, geen iPad op schoot, geen televisie aan. Wat mag wel: gezellig eten aan tafel, goede gesprekken voeren en genieten van de – vaak met zorg (!)- bereide maaltijd. Moet te doen zijn toch? Wij gingen in ieder geval enthousiast de uitdaging aan.

Digital diner detox tex mex

Tex Mex maandag

We trappen de week goed af, met een heerlijke Tex Mex maaltijd. Ofwel: een tafel vol bakjes met de lekkerste ingrediënten om zelf je taco of tortilla te vullen. En met die vette vingers kun je ook je telefoon niet pakken, hoe veel piepjes die ook laat horen tijdens het eten! Het is super gezellig om zo samen aan tafel je eigen maaltijd samen te stellen. Ik had o.a. guacamole, gekruid gehakt, sla, tomaatjes, mais, geraspte kaas, zure room, bonen, uiencompote en allerlei sauzen (ranch, salsa, jalapeno). En taco’s en tortilla’s om in alles in te stoppen!

Digital diner detox kaasfondue SS

Kaasfondue dinsdag

Het lijkt wel geen lente te worden! Het is zo kil en fris buiten, dat ik spontaan trek krijg in kaasfondue. De ideale maaltijd ook om gezellig aan tafel te eten. Lekker dippen met brood, groente, gekookte aardappeltjes en gamba’s! Comfort food ten top!

grillen

Grillplaat woensdag

En net als je dacht dat het niet meer zou gebeuren, dan breekt het zonnetje door. Omdat we geen tuin maar een balkon hebben, kunnen we helaas niet buiten barbecuen. Maar daar hebben wij een oplossing op gevonden: met een verlengsnoer bakken wij op de grillplaat ons avondeten bij elkaar. Met lekker veel vis (zalm, garnalen!) voor Bodhi en mij, en vlees voor Peter. En natuurlijk stokbrood met aioli, sla, champignons en paprika. Nog zo lang mogelijk genieten van de zonnestralen.

Paneng curry met varkenshaas

Curry Donderdag

Donderdag werk ik de hele dag op kantoor, en er is niet veel tijd om uitgebreid te koken. Ik maak onze favoriete panang curry met varkenshaas en lychees die we heerlijk buiten op het balkon opeten. Met mooi weer is offline gaan zoooooo makkelijk!

Pad thai met kip

Smokkel vrijdag

Helaas, door allerlei verplichtingen (perspresentaties, Ju Jitsu, overwerken) lukt het ons gewoonweg niet om samen te eten. Ik krijg een uitgebreide lunch bij een perspresentatie en eet op de terugweg een broodje in de trein als avondeten. Peter haalt wat bij de McDonalds omdat hij tot laat moet werken en voor Bodhi heb ik eerder al zijn favoriete Pad Thai gemaakt Die moet hij dan alleen nog even in de magnetron schuiven. Missie mislukt. Alhoewel, we hebben wel digital gedetoxt (althans van Bodhi durf ik dat niet te garanderen…), maar niet samen…

Mislukte zaterdag

Vandaag hebben we een hoop klusjes af te werken én  brengen we een bezoekje aan de Vlindertuin in Voorschoten. Tegen de tijd dat we weer thuis zijn zijn we allemaal moe. En willen we de kwalificaties van de Formule 1 kijken. Met pizza. Challenge mislukt dus vandaag, maar toch was het gezellig!

Barn47

Uit eten zondag

Om vrijdag en zaterdag een beetje te compenseren gaan we vanavond gezellig uit eten! Er is hier in de buurt een ‘all you can eat’ restaurant waar we nog nooit geweest zijn. Nu zijn wij daar niet echt liefhebbers van, maar onze 14-jarige alles- en veelvreter wel. Bij Barn 47 in Den Haag eet je – moet ik eerlijk zeggen – behoorlijk goed! Geen buffetten, alles wordt vers voor je klaargemaakt, en de variatie is groot. Van sushi tot nachos en van langzaam gegaard buikspek tot pekingeend. Rollend gaan we naar huis, we kunnen geen pap meer zeggen…..

Ook jij aan de Digital Diner Detox?

We zijn deze week in ieder geval weer even extra overtuigd geraakt van het feit dat samen aan tafel eten echt wel gezelliger is. En dat het soms ook prima is om – als je moe bent – gedachteloos een pizza naar binnen te schuiven voor de tv. Wil jij ook wel eens een week lang de Digital Diner Detox aangaan? Of is offline eten bij jullie sowieso ‘not done’? Ik ben benieuwd!

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Gave challenge en een leuk artikel! Zou iedereen een voorbeeld aan moeten nemen! Leuk 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*