Home » Funcooking: zelf popcorn en suikerspin maken!
Funcooking: suikerspinmachine

Funcooking: zelf popcorn en suikerspin maken!

Ken je het concept ‘fun cooking’? Dat is eigenlijk eten (of drinken) bereiden met speciale apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een wafelijzer, een donutmaker, een popcorn- of een suikerspinmachine! Niet de apparaten voor gebruik van alledag, maar wel om een feestje te maken van het weekend, een verjaardag of (kinder)feestje! Ik testte twee funcooking apparaten, om zelf popcorn en suikerspin te maken!

Popcornmachine - fun cooking

Funcooking: popcorn maken

Een echte traktatie, met een sterke associatie met de bioscoop. Ik zie geen film zonder een grote bak popcorn en een cola. En dat kan nu ook lekker thuis terwijl je zit te netflixen! Deze Catchy popcornmachine ziet er niet alleen geweldig uit, je maakt er ook nogeens de allerlekkerste verse popcorn mee. Voeg je verder geen boter en andere smaakmakers toe, dan is popcorn ook nog eens een gezonde snack, rijk aan antioxidanten en polyfenolen en een goede bron van vitamine B1, B2 en ijzer (zie Dokter Fit voor meer gezondheidstips).

Het voordeel van zelf popcorn maken is dat je er zelf heerlijke smaakmakers aan kunt toevoegen. Zoals Parmezaanse kaas en wat fijngesneden rozemarijn. Of wat dacht je van salted caramel popcorn? 

Smelt 40 gram boter met 90 gram suiker en een eetlepel honing in een pan op middelhoog vuur. Roer door tot alle boter gesmolten is en laat het vervolgens karamelliseren (nu niet meer roeren!) tot je een mooie goudbruine karamel hebt. Spreid de popcorn goed uit op een bakblik met bakpapier en giet de caramel uit over de popcorn. Breng de popcorn op smaak met wat zeezout vlokken en laat iets afkoelen.

Funcooking: suikerspinmachine

Funcooking: suikerspin maken

Ieder bezoek aan een kermis betekent voor mij in ieder geval één ding: suikerspin! Het smaakt bijna nostalgisch lekker, en ik ben helemaal geen zoetekauw! Met deze suikerspinmachine haal je de lol van het zelf suikerspin maken eenvoudig in huis! Er zijn diverse modellen verkrijgbaar, van retro tot semi-professioneel. Op de site van debestekeukenmachine kun je ze eenvoudig met elkaar vergelijken.

Ik koos uiteraard voor het nostalgische model, die zo van de kermis lijkt weggelopen te zijn. Montage en werking zijn super eenvoudig, en binnen 5 minuten kun je je eigen suikerspin gaan maken. De benodigdheden hiervoor (suiker, stokjes) koop je ook gewoon online. Het leuke van deze suikerspinmachine is dat hij ook werkt met harde snoepjes! Zo maakte ik een karamel suikerspin van Werther’s original karamelsnoep!

 

Ik heb beide apparaten mogen ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*