Home » Fantastische Nikkei cuisine bij Blueblood!
Nikkei cuisine bij BlueBlood

Fantastische Nikkei cuisine bij Blueblood!

De Nikkei-keuken is de naam van de Japans-Peruviaanse keuken. Wist je dat Peru het land is waar de op één na grootste Japanse gemeenschap van de wereld woont? Brazilië is overigens het grootste land. Mijn eerste kennismaking met de Nikkei cuisine bij restaurant BlueBlood was onvergetelijk!

Nikkei cuisine bij BlueBlood

Sushi meets ceviche & tomahawk steak

Aan het eind van de negentiende eeuw vertrokken veel Japanners naar Peru om daar op de plantages en in de mijnen te werken. De Japanners bleven hun eigen keuken trouw, maar gebruikten ook lokale ingrediënten. Een heerlijke manier om met deze keuken kennis te maken is met het The Nikkei explorer tasting menu bij restaurant BlueBlood. Een lust voor de smaakpapillen en het oog!

Restaurant BlueBlood

Restaurant BlueBlood is gevestigd in het Hilton hotel in Den Haag. De inrichting is sfeervol (vergeet vooral niet een kijkje te nemen in de prachtige cocktailbar) met gezellige halfronde zithoeken van blauw fluweel. De bediening is uiterst correct en vriendelijk. De combinatie van het heerlijke eten en de prachtige manier waarop dit geserveerd wordt maken dat dit – toch wat prijzige – restaurantbezoek zeker de moeite waard is!

Nikkei cuisine bij BlueBlood

The Nikkei explorer tasting menu

Na een heerlijke oester Nikkei style en een gin sour cocktail kregen we drie appetizers geserveerd: mango & avocado ceviche, mango maki rolls en Gomito yakinuku rolls. Alle drie even lekker!!!

Nikkei cuisine bij BlueBlood

De voorgerechten bestonden uit short rib boa’s, chicken anticuchos spiesjes en pimientos de pardon. Vooral het zachte bao broodje met gestoofde short rib was om je vingers bij op te eten!

Nikkei cuisine bij BlueBlood

Bij de hoofdgerechten waren de prawn udon noodles absoluut mijn favoriet, dikke noedels in een licht pittige romige saus met grote garnalen. Al was de boterzachte kalfswang ook niet te versmaden! Erbij nog smaakvolle champińones Amazonica.

En ook al dacht ik dat ik echt geen hap meer kon eten, toch wist het Nikkei grand dessert plateau met te verleiden met een crème brûlee van lucuma (een Zuid-Amerikaanse vrucht met de smaak van zoete pompoen), mochi ijs van match, yuzu en sesam en ijs in lucuma smaak. Zelfs zo’n heerlijk knapperige alfajor koekje wist ik nog weg te werken!

Nikkei cuisine bij BlueBlood

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te komen eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*