slaschuitjes met ceviche

Slaschuitjes met ceviche

Een lekkere lichte maar vooral ontzettend smaakvolle lunch, deze slaschuitjes met ceviche. In een handomdraai gemaakt, lekker en gezond, wat wil je nog meer op een mooie zomerse dag?

slaschuitjes met ceviche

Ceviche

Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru maar wordt in veel Zuid-Amerikaanse landen gegeten. Voor ceviche wordt vis gegaard in limoen of citroensap. Omdat bij dit garingsproces niet alle eventuele bacteriën gedood worden is het belangrijk om zo vers mogelijke vis te gebruiken. Je kunt voor het maken van ceviche allerlei soorten vis gebruiken, van tonijn, mul en poon tot kabeljauw en van zalm tot garnalen.

Door het gebruik van verschillende ingrediënten krijg je een kleurrijk geheel op je bord, en een smaakexplosie in je mond! Op mijn blog vind je nog een ander ceviche recept van gastblogger Dieneke.

slaschuitjes met ceviche

Slaschuitjes met ceviche

Wat heb je nodig (lunch, 2 personen)

Ingrediënten

  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 1 gele of oranje paprika
  • 1 rode ui
  • Verse koriander naar smaak (ca. 10 gram)
  • 1 rode peper
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout
  • Little gem of baby romaine sla

Snijd de paprika, rode peper en rode ui in hele fijne blokjes. Hak de koriander grof. Rasp de schil van één limoen en pers beiden uit. Meng de ui, paprika, peper, rasp en sap samen met de olie in een kom. Breng op smaak met wat zout. Snijd dunne plakjes van de kabeljauw en meng ze door de limoenmarinade. Laat 30 minuten marineren en schep af en toe even om. 

Haal de blaadjes van de sla los en leg op een schaal. Ik kon die dag niet slagen voor little gem dus gebruikte ijsbergsla. Kan ook prima, alleen krijg met met little gem mooiere ‘schuitjes’.

Vul de blaadjes met de ceviche. Serveer de (eventueel) overgebleven ceviche erbij in een schaaltje. 

Bewaar het recept voor slaschuitjes met ceviche op Pinterest:

Slaschuitjes met ceviche

Summary
recipe image
Recipe Name
Slaschuitjes met ceviche
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*