aardbeien tartelettes

Aardbeien tartelettes

Ik ben dol op aardbeien. Ze heten ook niet voor niets zomerkoninkjes! Ik maakte deze eenvoudige aardbeien tartelettes met enchanted cream.

enchanted cream

Enchanted cream

Enchanted cream wordt ook wel creme chantilly of klopschuim genoemd. Je koopt het in poedervorm en mengt het met water en/of melk (afhankelijk van hoe romig je het wilt hebben). Het is echt hagelwit, heeft een vanillesmaak en is veel minder vet en machtig dan botercrème. Maar je kunt het wel op dezelfde manier verwerken. Ik heb altijd wel een zak in huis! Het smaakt heel erg naar de Klop-Klop die we vroeger thuis vaak aten. Ken jij dat nog?

aardbeien tartelettes

Tartelette bodems

Ik ben dol op tartelettes. Heerlijke eenpersoons taartjes die nooit vervelen en waarmee je naar hartenlust kunt variëren. Probeer ook eens deze lemon meringue tartelettes (mijn favoriet!) of mojito tartelettes. Liever hartig? Probeer dan eens deze met gekarameliseerde ui en pijnboompitjes.

aardbeien tartelettes

Aardbeien tartelettes

Wat heb je nodig (12 stuks):

Ingrediënten

  • 240 gram bloem
  • 36 gram amandelmeel
  • 96 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 144 gram boter
  • 36 gram losgeklopt ei (ca 1 ei)
  • 1 portie enchanted cream (zie verpakking)
  • aardbeien
  • taartdecoratie

Extra nodig: Taartringen van 7 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom en meng met koele handen tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ca 5 mm dikte. Neem een uitsteker die ca. 1 centimeter groter is dan je taartring. Steek een rondje deeg uit en bekleed de ring hiermee. Snij eventuele overtollige randjes deeg weg en plaats de ring met deeg op de bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.

Bak de tartelettes in 12-15 minuten gaar en bruin. Verwijder de bakringen en laat volledig afkoelen.

Vul de tartelettes met enchanted cream, decoreer met schijfjes aardbei en spuit er nog een toef enchanted cream bovenop. Decoreer met taartdecoratie (b.v. hartjes)

Bewaar het recept voor aardbeien tartelettes op Pinterest:

Aardbeien tartelettes

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardbeien tartelettes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*