Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Moederdag en Danerolles croissants zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze bestaan al sinds 1974, en sinds die tijd maakte 6-jarige Anne-Marie ze met liefde klaar voor haar moeder. En ook vandaag de dag zijn deze handige croissantjes het ideale weekend ontbijt. Maar je kunt er nog veel meer mee! Zoals deze croissant hoorntjes met aardbeienroom.

geschiedenis van beroemde gerechten: croissant

Croissants van Danerolles

De croissants van Danerolles zijn vandaag de dag verkrijgbaar in diverse varianten. Extra large en mini. Maar er zijn ook cinnamon swirls en petit pains au chocolat. Allemaal even lekker en veelzijdig. Ik heb al een aantal lekkere recepten met croissantdeeg op mijn blog staan, zoals deze heerlijk lemon meringue croissants. En was je al bekend met de geschiedenis van de croissant? Die komt van oorsprong namelijk niet – zoals je wellicht wel dacht – uit Frankrijk maar uit Oostenrijk!

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Bonne Maman

Wel uit Frankrijk – 3 jaartjes eerder dan de Danerolles croissants (1971) – komt de heerlijke jam van Bonne Maman. Uit Biars-sur-Cère, een dorpje in het hart van Zuidwest-Frankrijk, in een prachtige fruitstreek waar de twee rivieren Cère en Dordogne samenkomen. De potten zijn herkenbaar aan de alom bekende rood-wit geblokte deksel, net zoals de potten confituur uit oma’s keuken. Van oorsprong wordt de jam gemaakt van 50% suiker en 50% fruit. Tegenwoordig maakt Bonne Maman ook confituur met meer fruit en minder suiker, waardoor de fruitsmaak nog sterker is.

hoorn vormpjes

Croissant hoorntjes

Voor de hoorntjes gebruikte ik speciale vormpjes. Heb je die niet, dan kun je ze ook zelf fabriceren van alumniniumfolie. 

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Wat heb je nodig (zes stuks)

Ingrediënten

Extra nodig: hoornvormpjes, bakkwast, spuitzak

Roer de mascarpone los met de confituur. Doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd een plakje croissantdeeg in drie repen (zie afbeelding). Begin met wikkelen rond de hoornvorm met de langste reep, vanaf de onderkant. Overlap steeds een beetje, ga door met de twee andere repen. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak zo alle zes de hoorntjes.

Kluts een ei en bestrijk de hoorntjes met het ei. Bestrooi eventueel met hartjes.

Bak de hoorntjes in 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en verwijder de hoorntjes. 

Spuit de mascarpone-confituur in de hoorntjes en serveer met verse aardbeien.

Bewaar het recept voor croissant hoorntjes met aardbeienroom op Pinterest:

Voor deze blog heb ik producten ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Croissant hoorntjes met aardbeienroom
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*