Ga terug Email Link
–+ stuks

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Het ideale moederdagontbijtje!
Print Pin
Gang: Ontbijt
Keuken: Frans
Trefwoord: Moederdag
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Servings: 6 stuks
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • 6 hoornpennen of fabriceer zelf van aluminiumfolie
  • Bakkwastje
  • Spuitzak

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles croissantdeeg
  • 150 gram mascarpone
  • 2 eetlepels Bonne Maman jam
  • 1 ei
  • verse aardbeien optioneel
  • hartjes taartdecoratie optioneel

Aan de slag!

  • Roer de mascarpone los met de confituur. Doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd een plakje croissantdeeg in drie repen (zie afbeelding). Begin met wikkelen rond de hoornvorm met de langste reep, vanaf de onderkant. Overlap steeds een beetje, ga door met de twee andere repen. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak zo alle zes de hoorntjes.
  • Kluts een ei en bestrijk de hoorntjes met het ei. Bestrooi eventueel met hartjes taartdecoratie.
  • Bak de hoorntjes in 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en verwijder de hoorntjes. 
  • Spuit de mascarpone-confituur in de hoorntjes en serveer met verse aardbeien.
Delen op Facebook