Home » Lauwwarme orzo met sardientjes
Orzo met sardientjes

Lauwwarme orzo met sardientjes

Nu ik tijdens deze coronaperiode vanuit huis werk, maak ik vaak (lauw)warme lunches klaar. Zo lekker! Ik kook dan meestal een dubbele portie, zodat ik de volgende dag nog een keer kan genieten. Van deze orzo met sardientjes bijvoorbeeld

orzo met sardientjes

Orzo

Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in de vorm en de grootte van een rijstkorrel. Het wordt vaak gebruikt in de soep, maar ook wel als vervanger van rijst in de risotto. Of in deze heerlijke pastasalade. De tomaatjes (de lekkerste zijn van Van Looye!) pofte ik eerst een half uurtje in de oven met wat olijfolie en grof zeezout. Ze smaken dan nog lekkerder!

Fish tales

Alle vis van Fish Tales is duurzaam gevangen. Ze kunnen je dan ook precies vertellen in welke zee en door welke visserij. Want als je weet wat je eet, smaakt je vis nóg beter. En zijn deze blikjes ansjovis niet prachtig om te zien? Ik zorg sowieso dat ik altijd wat blikjes tonijn, ansjovis en sardientjes in huis hebt, zodat ik snel en eenvoudig een lekkere lunch kan klaarmaken.

Valentijn tomaatjes

Valentijn

Het is bijna Valentijn, dus hoe leuk is het om deze tomatenhartjes er bij te serveren? Gebruik hiervoor snoeptomaatjes die je schuin doormidden snijdt. Snijvlakken tegenelkaar, prikker erdoor en klaar!

Orzo met sardientjes

Lauwwarme orzo met sardientjes

Wat heb je nodig (2 personen):

Ingrediënten

De mooie schaal is van Xenos

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Zet een half uur in de oven.

Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roer er de sardientjes met de olijfolie door en laat afkoelen tot lauw warm.

Meng er de tomaatjes en kappertjes door en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Bewaar het recept voor lauwwarme orzo met sardientjes op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Lauwwarme orzo met sardientjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*