Maaltijdsalade met notenrijst en gerookte forel

Deze maaltijdsalade is ideaal om mee te nemen als lunch op werk of school. Het recept is voor twee personen maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk halveren als je het alleen voor jezelf wilt maken. Of je bewaart gewoon een portie voor een andere dag!


Maaltijdsalade met notenrijst en gerookte forel

Wat heb je nodig (twee personen):

  • 150 gram notenrijst (Lassie)
  • 150 gram gerookte forelfilet
  • 1 groene appel
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • Crème fraiche (bakje 150 gram)
  • (eventueel) geraspte mierikswortel (potje) of mosterd
  • zout & peter

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snij de forelfilet in stukjes. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in stukjes. Snijd de avocado in blokjes en bestrooi met zout en peper. Kook 2 eieren in ca. 7 minuten hard. Laat afkoelen, pel en snijd in plakjes. 


Meng voor de dressing ca. drie eetlepels creme fraiche met een lepeltje geraspte mierikswortel of mosterd. Alleen crème fraiche kan ook als je niet zo houdt van een pittige smaak. Voeg alle ingrediënten samen met de rijst en roer de dressing er door.

Ook leuk om te lezen:

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge