salade

Panzanella of italiaanse broodsalade

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Debby, Deb’s Bakery & Kitchen. Ik heb Debby leren kennen tijdens de bloggerslunch die zij organiseerde afgelopen januari. Online ‘kende’ ik haar al langer. Wij delen o.a. onze gezamenlijke passie voor Italië en de Italiaanse keuken. Debby woonde […]

salade met avocado, spek en peultje

Salade met avocado, spek en peultjes

Voor de foodblogswap van de maand april mocht ik koken van de blog Goodfoodgoodpeoplegoodtimes. Een mond vol! Op deze blog van de Belgische Evelien vind je haar passie voor eten en voor taal zeker goed terug. En wat een heerlijke taal is dat Vlaams toch. En lastig soms ook, want wat […]

Japanse tonijnsalade

Japanse tonijnsalade

Qua broodjes ben ik eigenlijk best saai. Of liever, qua broodbeleg.  Ik ben en blijf een kaasmonster dus op brood eet ik het liefst: kaas. Oude kaas, geitenkaas, roomkaas. Er is met kaas natuurlijk genoeg te variëren. Maar verandering van smaak doet eten dus probeerde ik dit keer een broodje […]

Kikkererwtensalade met feta en avocado

Kikkererwtensalade met feta en avocado

De verenigde naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En dat werd ook wel eens tijd! In 2014 schreef ik al een ‘ode aan de boon’. Trendsettertje hè 😉 Deze lang onderschatte groente is niet alleen lekker maar ook nog eens een superfood in vermomming. Bonen zijn lekker, […]

Vergeten groente: rettich in een frisse salade

Ik ben niet zo’n hele grote groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik […]

Pastasalade Caprese

Deze pastasalade Caprese is gebaseerd op de beroemde Italiaanse insalata Caprese. De salade – vrij vertaald ‘in de stijl van Capri’ – is gebaseerd op de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt vaak geserveerd als lunch- of voorgerecht. De basis is altijd tomaat, (buffel)mozzarella en basilicum, overgoten met olijfolie […]

Frisse en fruitige lente pastasalade met bloemen

Nu het mooier weer begint te worden (eindelijk!) krijg ik ook weer meer zin in andere soorten gerechten. Je kunt me nog steeds wakker maken voor een goede shepherd’s pie, maar in de lente neig ik toch meer naar fris, fruitig en zonnig. Pastasalades lenen zich bij uitstek voor de […]

Herfstsalades

Salades zijn vooral favoriet in de zomer. Het is gezond, snel klaar en lekker. Maar ook in de herfst kun je gemakkelijk een salade op tafel zetten. Geef er met onderstaande toevoegingen een herfsttintje aan: Geroosterde groente: geroosterde wortel, pompoen, courgette of paprika smaken heerlijk in een herfstsalade. Noten: pecannoten, […]

Maaltijdsalade met notenrijst en gerookte forel

Deze maaltijdsalade is ideaal om mee te nemen als lunch op werk of school. Het recept is voor twee personen maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk halveren als je het alleen voor jezelf wilt maken. Of je bewaart gewoon een portie voor een andere dag! Wat heb je nodig (twee […]