Salades voor op brood maak je eenvoudig zelf. Toch koop ik ook geregeld een kant-en-klare salade in de winkel. Er zitten heerlijke smaakcombinaties tussen en gemakt dient ook de mens. Toch kan ik het soms niet laten zo’n salade dan zelf na te maken. Zoals deze kip-walnoot salade van Hoogvliet. […]
salade
Vitello tonnato salade
Ik ben dol op vitello tonnato, het beroemde Italiaanse voorgerecht van kalfsfricandeau met een saus van onder andere tonijn, ansjovis en kappertjes. Alleen eet ik niet vaak een voorgerecht thuis en ook is mijn man geen liefhebber van vis. Tot ik laatst op het – al zeg ik het zelf […]
Parelcouscoussalade met gegrilde paprika en feta
Ik ben echt fan van parelcouscous. Het houdt een beetje het midden tussen couscous en pasta. Ideaal voor een heerlijke lauwwarme lunchsalade, zoals deze parelcouscoussalade met gegrilde paprika en feta. Gegrilde paprika Paprika’s eet ik het liefst gegrild. Het kost even tijd maar is een verder een klusje van niets. […]
Tuinbonensalade met spekjes en feta
Ik ben dol op tuinbonen maar had ze nog nooit zelf vers gedopt. Dus toen ik onlangs op de markt verse tuinbonen vond greep ik mijn kans. Ik maakte er een heerlijke tuinbonensalade met spekjes en feta mee! Tuinbonen doppen Tuinbonen zitten in enorme peulen. Per persoon heb je zo […]
Kookboek ‘We can bbq’ en recept grilled Caesar salad
In deze barre tijden waarbij iedereen zoveel thuis moet blijven, zijn mooi weer en BBQ eigenlijk een van de weinige “troost activiteiten” die nog overblijven! Het nieuwe BBQ boek “We Can BBQ” daagt met 52 geweldige recepten iedereen uit om het vuur aan te steken. En bijvoorbeeld deze grilled Caesar salad […]
Panzanella of italiaanse broodsalade
Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Debby, Deb’s Bakery & Kitchen. Ik heb Debby leren kennen tijdens de bloggerslunch die zij organiseerde afgelopen januari. Online ‘kende’ ik haar al langer. Wij delen o.a. onze gezamenlijke passie voor Italië en de Italiaanse keuken. Debby woonde […]
Salade met avocado, spek en peultjes
Voor de foodblogswap van de maand april mocht ik koken van de blog Goodfoodgoodpeoplegoodtimes. Een mond vol! Op deze blog van de Belgische Evelien vind je haar passie voor eten en voor taal zeker goed terug. En wat een heerlijke taal is dat Vlaams toch. En lastig soms ook, want wat […]
Japanse tonijnsalade
Qua broodjes ben ik eigenlijk best saai. Of liever, qua broodbeleg. Ik ben en blijf een kaasmonster dus op brood eet ik het liefst: kaas. Oude kaas, geitenkaas, roomkaas. Er is met kaas natuurlijk genoeg te variëren. Maar verandering van smaak doet eten dus probeerde ik dit keer een broodje […]
Kikkererwtensalade met feta en avocado
De verenigde naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En dat werd ook wel eens tijd! In 2014 schreef ik al een ‘ode aan de boon’. Trendsettertje hè 😉 Deze lang onderschatte groente is niet alleen lekker maar ook nog eens een superfood in vermomming. Bonen zijn lekker, […]
Vergeten groente: rettich in een frisse salade
Ik ben niet zo’n hele grote groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik […]