Home » Kip-walnoot salade
kip-walnoot salade

Kip-walnoot salade

Salades voor op brood maak je eenvoudig zelf. Toch koop ik ook geregeld een kant-en-klare salade in de winkel. Er zitten heerlijke smaakcombinaties tussen en gemakt dient ook de mens. Toch kan ik het soms niet laten zo’n salade dan zelf na te maken. Zoals deze kip-walnoot salade van Hoogvliet.

Kip-walnoot salade van Hoogvliet

Bij mijn vaste supermarkt Hoogvliet verkopen ze veel salades, waaronder ook van eigen merk. Eén van mijn favoriete salades is de kip-walnoot salade. Die wilde ik dus wel eens zelf maken. 

In de salade uit de supermarkt staat op het etiket te lezen:

33% gekookt kippenvlees, water, raapzaadolie, 7% WALNOOT, suiker, maïszetmeel, 2% HAZELNOOT, abrikoos, VRIJE-UITLOOPKIPPENEI-EIGEEL, azijn, zout, gemodificeerd maïszetmeel, rijstzetmeel, verdikkingsmiddel: E415/E440, conserveermiddel: E202/E211, aardappelzetmeel, aroma, voedingszuur: E270/E330, aardappelvezel.

In een bakje van 150 gram salade zit dus ongeveer 50 gram kip. Wat ik wel wonderlijk vind is dat er naast walnoot ook 2% hazelnoot in zit? Met de raapzaadolie, azijn en eigeel maak je mayonaise. Abrikoos is er dus voor het zoetje die deze salade zo lekker maakt. De rest (maiszetmeel, rijstzetmeel, aardappelzetmeel en -vezel en nog wat conserveermiddelen) kun je in mijn recept dus lekker weglaten.

Zelf salades maken

Het voordeel van zelf salades maken? Je kunt eenvoudig bepaalde ingrediënten toevoegen of weglaten, wanneer je bijvoorbeeld minder zout wilt eten. Deze verse eiersalade bijvoorbeeld is altijd lekkerder dan die uit de winkel en zo gemaakt. Vervang de mayo eens door truffelmayonaise en je hebt weer een heel ander gerecht!

kip-walnoot salade

Verse kip-walnoot salade

kip-walnoot salade

Kip-walnootsalade

Een heerlijke salade voor op brood
Afdrukken Pin
Gang: Salade
Keuken: Nederlands
Trefwoord: gemakkelijk, snel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 10 walnoten
  • 2 gedroogde abrikozen

Aan de slag!

  • Kook de kipfilet in water met een bouillonblokje in 15 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en trek met twee vorken helemaal uit elkaar.
  • Meng de mayonaise met de creme fraiche en de abrikozenjam.
  • Snijd de abrikozen in piepkleine stukjes. Breek de walnoten in kleinere stukjes.
  • Roer de kip, walnoten en abrikozen door het mayo mengsel en breng eventueel op smaak met wat zout.
Delen op Facebook

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kip-walnoot salade
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*