Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade

Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade

Op Pinterest – mijn grote inspiratiebron voor originele recepten – kwam ik deze wortel van croissantdeeg tegen, gevuld met verse eiersalade. Een superleuk recept voor een paasontbijt of -brunch! Voor het maken van de hoorntjes heb je eigenlijk zgn. roomhoorn vormpjes nodig, die je koopt in de betere kookwinkel. Maar die had ik dus niet.

EiersaladeNou laat ik mij niet zo snel uit het veld slaan, dus fabriceerde ik van een strook aluminiumfolie een hoorntje en vulde die op met propjes folie voor wat meer stevigheid. Easy does it! Toch lijkt het me nog wel eens leuk om van die hoornvormpjes aan te schaffen. Je kunt dan b.v. ook lekkere bladerdeeghoorntjes maken met banketbakkersroom, of wafels voor je eigen roomijs.

Voor de hoorntjes gebruikte ik gewoon croissantdeeg uit blik (Danerolle). De eiersalade maakte ik natuurlijk wel lekker zelf, er gaat niets boven een verse eiersalade en bovendien is het in een mum van tijd gemaakt. Onderstaand is een basisrecept, je kunt hier naar eigen smaak nog dingen aan toevoegen. Stukjes bacon bijvoorbeeld, wat kerriepoeder, of, zoals ik het lekker vind, een scheutje truffelolie!

Hoorn met eiersaladeWat heb je nodig (zes wortels met eiersalade):

  • Blik croissantdeeg
  • 6 hoornvormpjes
  • 4 eieren
  • 1 losgeklopt ei (extra, indien gewenst, voor het bestrijken van het deeg)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • ca. 10 gram bieslook
  • Tuinkers of peterselie (ter decoratie)
  • zout
  • peper

Doe de eieren in een pannetje met koud water, breng aan de kook en laat 8 minuten koken. Giet af en spoel de eieren goed om onder koud stromend water. Laat even in koud water staan om af te koelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een driehoekje croissantdeeg in drie stroken. Wikkel de eerste (langste) strook vanonder af om de hoorn heen. Overlap steeds een stukje zodat er geen gaten ontstaan. Laat de tweede en derde strook hierop aansluiten. Maak zo ook de overige 5 hoorntjes. Bestrijk eventueel met wat losgeklopt ei voor een mooie glans.

Bak de hoorntjes in ca. 15 minuten gaar in de oven. Laat iets afkoelen en verwijder de hoorn vormpjes.

Pel de eieren, doe ze in een ruime kom en prak fijn met een vork. Voeg de mayonaise en crème fraiche toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook fijn en roer door de eiersalade.

Schep de eiersalade in het hoorntje en decoreer met een toefje tuinkers of peterselie.

Dit zijn trouwens die zogenaamde ‘roomhoorn’ vormpjes, te koop bij de  betere kookwinkels.

stadter-roomhoorn-vorm-6st

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

11 Comments

  1. Wat een leuk recept joh, ziet er erg leuk uit! En wat is Pinterest toch verslavend leuk 🙂
    Sandra recently posted…Tuna Melt – tonijnsalade met gesmolten kaasMy Profile

  2. Bij wortel dacht ik even aan de groente, maar gelukkig is het deeg met iets heel lekkers erin 😀
    Mariska recently posted…Reactie op Dierproefvrije make-up look door MariekeMy Profile

  3. Ziet er goed uit zeg!

  4. Wat grappig! Inderdaad twee zielen 1 gedachte en een gelijke planning 😉 Toch wil ik even zeggen dat ik dit ook een super lekker idee vind, dat hoorntje ziet er heerlijk uit, yum!
    Eef recently posted…Zelfgemaakte EiersaladeMy Profile

  5. Ik zag ‘m al voorbijkomen op social media, jouw wortel van croissantdeeg met verse eiersalade. Dit ziet er zo ongelooflijk smulbaar uit, ik zou er héél graag meteen een hapje uit willen nemen! En je hebt helemaal gelijk om je eiersalade zelf te maken. Eerlijk gezegd, is het mij een raadsel waarom mensen eiersalade kant-en-klaar kopen. Je hebt ‘m met een paar minuutjes zelf gemaakt en ooooh zo veel lekkerder!
    sunny mama recently posted…EEN TIP VOOR WIE MEER BOEKEN WIL LEZEN, MAAR DAAR NOOIT AAN TOEKOMTMy Profile

  6. Ik eet al sinds ik klein ben een italiaanse bol met ham en eiersalde. Daar kan ik zo van genieten. Dit is een zo makkelijk recept dat kan ik ook! En zelfgemaakt is ook gezonder en lekkerder. Wederom bedankt voor het delen! X
    Claudia recently posted…Moschino Fresh Couture: De meest besproken geur van het jaarMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge