Home » Aardappelnestjes met kwarteleitjes

Aardappelnestjes met kwarteleitjes

Een leuk gerechtje voor bij de paasbrunch of –lunch of als onderdeel van een buffet, deze aardappelnestjes met kwarteleitjes. Het recept is voor vier personen maar makkelijk aan te passen naar de hoeveelheid die je nodig hebt. Op Pinterest kwam ik dit recept tegen met zo’n 3 eitjes per nestje. Misschien waren mijn nestjes klein (of mijn kwarteleitjes groot) maar ik vond één wel voldoende.

aardappelnestje met kwartelei

Aardappelnestjes met kwarteleitjes

Wat heb je nodig (vier aardappelnestjes met kwarteleitjes):

  • 1 ei
  • 8 kwarteleitjes
  • 500 gram aardappelen
  • zout/peper
  • Boter (om in te vetten)

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Klop de eieren los, roer hier de geraspte aardappel door en breng op smaak met zout en peper.

Beboter 4 muffinvormpjes en vul ze voor 2/3 met het geraspte aardappelmengsek. Maak in het midden een kuiltje. Bak de nestjes ca. 30 minuten in de oven.

Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 minuten. Pel ze. Haal de aardappelnestjes uit de oven, laat even afkoelen en haal ze uit de vorm. Leg het nestje op een mooi bordje, plaats in elk 1-2 kwarteleitjes, bestrooi met nog wat zout en serveer meteen.

Lekker met truffelmayonaise!

aardappelnestjes met kwartelei

2 Comments

  1. Wat een leuk idee! Ziet er heerlijk uit 🙂

  2. Thnx. Het smaakte ook heerlijk, vooral met die truffelmayo. Alhoewel je daar een autoband nog lekker mee kunt maken 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*