Oudejaarsavond kook ik nooit. Want oud-en-nieuw is borreltijd. Vanaf een uurtje of zes tot middernacht zet ik de hele tafel vol met hapjes. En oliebollen natuurlijk. Heerlijk genieten van lekkere koude en warme snacks. Dit zijn 10 x de lekkerste hapjes voor oudejaarsavond! 10 x hapjes voor oudejaarsavond Mosselspiesjes Deze […]
Buffet
Omeletrol met kruidenroomkaas en zalm
Een eitje met pasen hoort erbij! En die kun je natuurlijk op allerlei manieren eten. Een gepocheerd ei met hollandaisesaus is mijn favoriet. Maar deze omeletrol met kruidenroomkaas en zalm is een goede tweede! Ontbijt, lunch of brunch Wij doen meestal alleen aan een paasontbijt. Maar als je de magazines […]
Koude komkommersoep met kokos en feta
Soep in de zomer? Dan wel graag een koud soepje! Heerlijk hartig en verfrissend tegelijk. Zoals deze koude komkommersoep met kokos en feta. Koude soep Soep eet ik meestal warm, maar op een zomerse dag is deze koude soep echt super lekker. De bekendste koude soep is natuurlijk de Spaanse […]
Quiche met groene aspergepunten en feta
Ik ben nooit een fan van asperges geweest, maar groene asperges kunnen mij, verwerkt in een gerecht, wel bekoren. Zoals in deze heerlijke quiche met groene aspergepunten en feta Lentegroente Een echte lentequiche is dit geworden, met een frisse vulling van crème fraiche, feta, groene aspergepunten, erwtjes en blaadjes verse […]
Hartige croquembouche Caprese
Een croquembouche maken had ik al langer op mijn to-bake lijstje staan. Maar toen ik rond de Kerst een abriposter zag van een kaasmerk met daarop een hartige croquembouche wist ik: dat gaat ‘m worden. En met de aanvulling van pesto, heerlijke oventomaatjes en verse basilicum presenteer ik met trots […]
Vegetarische borrelplank voor oud en nieuw
Gastblog door Anne-Marie Blok – Ik vind oud & nieuw de ultieme gelegenheid voor een lekkere vegetarische borrelplank. Gezellig met mensen die je dierbaar zijn aan de hapjes, champagne erbij en samen de oudejaarsconference kijken. Natuurlijk duik ik uitgebreid de keuken in om diverse hapjes te maken. Iets met een […]
Labneh met granaatappel en dukkah
Onlangs mocht ik kennis maken met de nieuwe producten van Nadia & Merijn’s SOUQ die sinds kort bij AH worden verkocht. Een heerlijk assortiment producten uit de Arabisch mediterrane keuken waarmee je in een handomdraai de lekkerste gerechten maakt. Zoals deze labneh met granaatappel en dukkah. Heerlijk met Libanees flatbread. […]
Geitenkaaslollies met pistachecrumble
Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag was ik nog op zoek naar een lekker hartig en kleurrijk receptje. Ik had nog een sinaasappel liggen en een peterselieplantje op mijn aanrecht staan. Nog even naar de markt voor een zakje gepelde gebrande pistachenootjes en het recept […]
Mix & Match: traditionele gerechten in de mix
Gastblog door Dieneke – Heerlijk, het is lente! Langzaam beginnen de plantjes weer tot leven te komen. Worden we ’s morgens weer door de vogeltjes gewekt. En als dan opeens het zonnetje doorbreekt, kunnen we weer lekker naar buiten. Wat een geluk hebben we al met het weer gehad. Alleen […]
No Fairytales: carpaccio wraps!
Met dit mooie weer heb ik niet altijd even veel zin om te koken of lang in de keuken te staan. Maar ik wil natuurlijk wel iets lekkers op tafel of op het picknickkleed zetten. Dan komen deze carpaccio wraps goed van pas. Want zo gemaakt, en heel erg lekker. […]