Home » My happy kids: chocoladedruiven
Chocoladedruiven

My happy kids: chocoladedruiven

In de Duitslandweek mogen chocoladedruiven volgens Bodhi niet ontbreken! Een lekkernij die je in Duitsland regelmatig tegen komt – in pretparken, kermissen of op markten – maar in Nederland zelden ziet. Deze schokolierte traubenspiessen kun je natuurlijk ook prima zelf maken. Een leuk experiment voor My happy kids!

Chocoladedruiven

Naast druivenspiesen kun je nog veel meer soorten fruit krijgen met een laagje chocolade, denk bijvoorbeeld aan aardbeien of banaan. Persoonlijk vinden wij de combinatie met druif het allerlekkerst. Eerst de volle zoete en intense chocolade smaak, en dan een verrassende frisse fruitige smaak. De perfecte combi. Wij gebruiken pure chocolade, maar je kunt de chocoladedruiven natuurlijk ook maken met melk- of witte chocolade. En desgewenst nog decoreren met een ander soort chocolade, discodip of kokos!

Op onderstaande manier maak je heerlijke druivenspiesen, die er helaas wel wat minder strak uitzien dan die in Duitsland (of zoals op de uitgelichte foto). Om het echt goed te doen moet je de spiesen namelijk in z’n geheel in de gesmolten chocolade dopen, maar daarvoor moet je wel heel veel chocolade smelten. Iets minder strak, maar net zo lekker, dat was het resultaat waar we voor gingen! En 100% goedgekeurd door Bodhi.

Bodhi eet chocoladedruiven

Wat heb je nodig (vier spiesen met chocoladedruiven)

  • Bakje groene druiven
  • reep pure chocolade (75 gram)
  • Satéprikkers

Rijg de druiven op de satéprikkers. Zorg dat je onderaan nog een stukje over hebt om het stokje vast te houden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een glazen schaaltje. Verwarm ca. 1 1/2 minuut in de magnetron op 800 watt. Roer na 1 minuut even kort door. Leg de druivenspiesen op een bord en giet met een lepeltje de chocolade over de druiven heen. Draai ze om zodat ook de achterkant is voorzien van een laagje chocolade. Zet de spies in een hoog glas (ca. 2 per glas, zorg dat ze elkaar niet raken) en zet in de koelkast. Laat de chocolade daar ca. een half uurtje uitharden.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

11 Comments

  1. Wat leuk! Nog nooit gehoord van schokolierte traubenspiessen maar zoals je de combinatie van de zoete chocolade en het frisse van de druif omschrijft, lijkt me dit echt super lekker 🙂

  2. Heerlijk! Je maakt mij in Duitsland ook altijd erg blij met de vruchten in chocolade.

  3. Oeh ziet er goed uit! Heerlijk, lekker zoet van de chocolade en de frisse druif, kostelijke combi!

  4. Wat een leuk idee! Lijkt me ook zo lekker 😀

  5. Wat lekker! Ik zag het al op Instagram voorbij komen, een erg leuk idee! Ik heb ze eerlijk gezegd nog nooit in voorbij zien komen,ook niet in Duitsland. Leuke foto van je zoon!

  6. Oh. Dat ga ik ook eens maken! Lijkt me vooral in de zomer erg lekker. En ik denk dat de kinderen hier dat ook zeker zullen waarderen. Volwassenen ook… hahahaha

  7. wat een apart idee. Ik had nooit op de combinatie druiven & chocola gekomen. Maar misschien is het wel heel erg lekker! -x-

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*