My happy kids: American chocolate chip cookies

My happy kids: American chocolate chip cookies

Er gaat eigenlijk niets boven verse zelfgebakken koekjes. Die geur in je huis, die smaak van verse koekjes, het gemak waarmee je ze eigenlijk maakt. Bodhi en ik bakken regelmatig koekjes maar heb nog weinig recepten online gezet. We gaan het goedmaken met deze American chocolate chip cookies.

American chocolate chip cookie

Bodhi is dol op van die American chocolate chip cookies. En dan vooral van de verse koekjes, die aan de buitenrandjes knapperig en aan de binnenkant nog een beetje zacht en ‘chewy’ zijn. Fouter dan fout misschien, maar oh zo lekker! En je maakt ze eigenlijk in een handomdraai. Het enige moeilijke aan dit recept is de wachttijd, de koekjes moeten wel grotendeels afkoelen om enigszins uit te harden en knapperig te worden aan de randjes. Probeer ook eens deze Subway cookies met M&M’s, minstens net zo lekker!

American chocolate chip cookies

Wat heb je nodig (ca. 8 koeken):

  • 115 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 75 gram roomboter (laat eerst een beetje zacht worden buiten de koelkast)
  • 1 (klein) ei
  • 100 gram pure of melk chocolade, in stukjes gehakt (ik gebruik Callebaud chocolade druppels)

Verwarm de oven voor op 200 graden. De koekjes moeten maar kort in de oven dus zorg ervoor dat de oven volledig is voorverwarmd.

Beleg de bakplaat met een vel bakpapier.

Meng de boter met de suiker, het snufje zout en het ei. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en kneed hier snel een soepel deeg van. Kneed de chocoladeblokjes erdoor heen en maak van het deeg ca. 8 bolletjes (formaat pingpong bal). Leg op de bakplaat en druk iets plat, zorg ook voor voldoende tussenruimte. Bak ze 10 minuten in de hete oven. De randjes moeten net een beetje bruin gaan worden, laat ze desnoods ietsje langer staan. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen en uitharden.

Ook leuk om te lezen:

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

13 Comments

  1. Karin van Dam

    ik bak eigenlijk nooit behalve dan zo nu en dan een cake of appeltaart moet dat eigenlijk meer gaan doen inderdaad die geur heerlijk.

  2. Dit zijn m’n favoriete soort koekjes! Echt ik wou dat ik ze uit het scherm kon pakken en opeten.
    Mariska recently posted…Namaak uit China: kopen of niet?My Profile

  3. Ooo lekker! Het is maar goed dat deze online komen nadat ik mijn foodblogswap al heb gemaakt. Anders had ik hier een dubbele portie van gemaakt en in 1x opgegeten 😀
    MARIJKE recently posted…Nieuwe hype: Cloud bread!My Profile

  4. Dit ziet er goed uit! 😀 En hier heb ik veel zin in, ik heb nog M&M’s liggen, misschien een leuk klusje voor vanavond…
    Lianne recently posted…Snelle appeltaartrepenMy Profile

  5. Deze koekjes zien er erg lekker uit. Zelf vind ik een krokant koekje met de binnenkant chewy ook erg lekker!
    Desiree | Sweet Happinez recently posted…RECEPT | WITTE CHOCOLADE OREO FUDGEMy Profile

  6. Lekker! Ik maak eigenlijk bijna nooit koekjes. Toch maar eens gaan doen.
    Karen recently posted…Leuk! Waar word ik allemaal blij van?My Profile

  7. Lekkerrrr! Die zoon van jou is ook een echte lekkerbek volgens mij! 😀 Ik houd van dit soort koekjes, helemaal als ze vers zijn, de gedachte aan de geur is huis maakt me al blij! Waar koop jij trouwens de Callebaud chocolade?
    FabulousHeidi recently posted…Verse tagliatelle met lamsoren, rivierkreeftjes en papayaMy Profile

  8. Wat klinkt dit lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge