Lemon bars

Lemon bars (foodblogswap)

De tijd vliegt! Het is eindelijk lente (yes!) en eind van de maand dus tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Een grote groep foodbloggers krijgen iedere maand een blog toegewezen om van te koken. Een super leuke manier om andere blogs te leren kennen! Ik mocht deze maand koken van Kopje thee? Al scrollend door haar recepten viel mijn oog al snel op de lemon bars. Die moesten het gaan worden!

Lemon bars

Kopje thee? is de blog van edith, een gezellige dame die houdt van bakken, haken en breien. Naast heerlijke recepten vind je op haar blog dus ook diy’s en haakpatronen.

De lemon bars dus. Het is eigenlijk de bedoeling om het recept een beetje ‘eigen’ te maken en waar mogelijk dus iets aan te passen. Dit recept is echter dusdanig eenvoudig en goed, ik heb er gewoonweg niets aan veranderd. Okay, ik heb ze voor serveren bestrooid met wat poedersuiker, omdat ik dat gewoon heel mooi vind staan. Dus onder het motto ‘never change a winning team’ hier het onveranderde recept voor deze heerlijke lemon bars, een heerlijke combinatie van zoet en fris met een bodem die wat weg heeft van boterkoek. De porties zijn klein maar fijn, dus niet meteen een aanslag op je goede voornemens voor deze lente. Heb je die niet? Dan neem je er toch lekker twee?

Lemon bars

Wat heb je nodig (10 lemon bars)

  • 135 gram bloem (100 + 35 gram)
  • 30 gram poedersuiker (+ extra om te ย bestrooien)
  • 85 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • sap van 2 citroenen (130 ml.)
  • snufje zout

Extra: kleine ovenschaal (ik gebruikte er รฉรฉn van 20 x 16 cm), bakpapier, mixer

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Doe dit vooral op een laag vermogen, de boter mag niet gaan koken. Mix in een kom 100 gram van de bloem, de poedersuiker, snufje zout en de boter door elkaar tot een samenhangend deeg. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem van de schaal. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen kun je de citroenvulling klaarmaken. Pers de citroenen uit en mix het sap met de eieren, de kristalsuiker en de resterende 35 gram bloem tot een luchtig en glad geheel (ca. 5 minuten). Haal de bodem uit de oven en giet de citroenvulling erop. Zet terug in de oven en bak nogeens 25 minuten. Laat volledig afkoelen. Til voorzichtig uit de schaal en snijd in 10 gelijke repen. Bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker.

Summary
recipe image
Recipe Name
Lemon bars
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

12 Comments

  1. Hmm ik ben gek op baksels met citroen dus dit lijkt me erg lekker!

  2. Mijn man is dol op citroen, dus wellicht dat ik hem hier een keer heel gelukkig mee ga maken ๐Ÿ˜‰

  3. Ik was lemon bars helemaal vergeten! Die wil ik eens proberen te maken ๐Ÿ˜€

  4. Wat leuk die foodblog swap! Deze wil ik zeker eens proberen, ohh wat lijkt me dit lekker! ๐Ÿ˜€

  5. Zoals je weet ben ik dol op citroen, deze vind ik er dan ook fantastisch lekker uitzien! Yum! Hier kun je mij wel voor wakker maken ๐Ÿ˜‰

  6. Hoi Anne-marie, leuk dat je mijn lemon-bars gemaakt hebt! Gingen ze bij jou ook zo snel op ;)?

  7. Wat leuk die foodblog swap’s. Deze lemon bars zien er zo lekker uit. Die ga ik echt een keer maken!

  8. Dat klinkt heerlijk, ik ben ook gek op lemoncurd en dit recept doet me daar aan denken ๐Ÿ™‚

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*