Culi souvenirs van de leukste collega’s

Wanneer je als foodie bekend staat wil het nog wel eens gebeuren dat mensen van vakantie culinaire verrassingen voor je meebrengen. Door een aantal lieve collega’s werd ik de afgelopen maanden weer behoorlijk verwend met culi souvenirs. Had ik al eens verteld dat ik een fantastisch leuke baan heb met nog leukere collega’s? Hier nog maar weer eens het bewijs!

Culi souvenirs

Culi souvenirs uit Frankrijk

Collega E. nam uit Frankrijk een tasje vol met spullen mee! Een enorme streng knoflook, een prachtige aardewerken schaal en een pot confiture van rode vijgen en noten uit de Perigord. Een traktatie voor lekkerbekken zoals ik!

Zout met smaakjes

Collega M. bracht uit Engeland deze twee leuke potjes zout mee. Heel bijzondere zout moet ik zeggen. De handgeraapte grove zeezout vlokken zijn gerookt op appelhout. Dit geeft het zout een heerlijke rooksmaak. Smaakt perfect op een stukje zalm bijvoorbeeld. Het andere potje bevat grof zeezout gemengd met Mexicaanse chipotle pepers. Heerlijk op een biefstukje of gebakken aardappels!

Gedroogde tijm en watermeloen jam

Collega B. nam uit Griekenland gedroogde tijm en watermeloen (!) jam mee. Ik ben dol op watermeloen, en alles wat naar watermeloen smaakt, maar hier had ik echt nog nooit van gehoord. Lekker!!Italiaans kookboek

Collega A (eigenlijk mijn baas) tenslotte nam – als bedankje voor de telefonische reserveringen die ik voor haar in mijn beste Italiaans had gedaan – een bijzonder kookboekje mee. Het boek ‘La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene’ is tot op heden het meest gelezen kookboek in Italië. De eerste editie verscheen in 1891. Maar liefst 790 basis recepten (zonder foto’s) in een pocket van bijna 500 pagina’s. In het Italiaans! Goed om de taal een beetje bij te houden. En je kunt nooit genoeg weten van de Italiaanse keuken toch?!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*