Home » My happy life maart 2020

My happy life maart 2020

Maart roert zijn staart! Het werd lente, zowel buiten als in mijn hoofd! Ik nam namelijk een spannend besluit voor de ’tweede lente van mijn carrière’. En verder lag eigenlijk alles vooral stil door het corona virus. Benieuwd? Je leest het allemaal in My happy life maart 2020!

My happy life maart 2020

My happy life maart 2020

My happy life maart 2020

Ik nam ontslag!

Hoewel Corona waarschijnlijk wel met stip het belangrijkste nieuws in maart versloeg, had ook ik wel een primeurtje: begin van de maand nam ik – na bijna 27 jaar – ontslag bij De Haagse Hogeschool. Waarom? In het kort: ik vind mijzelf met mijn 51 jaar nog te jong om hier te blijven werken tot mijn pensioen. Het is een mooie leeftijd om een tweede carrière te gaan starten, dit keer als zzp’er. Ik wil mijn blog verder gaan uitwerken, maar ook kookworkshops gaan geven en bedrijven en restaurants ondersteunen bij de inzet van influencer marketing (zoals ik dat nu ook al doe met de foodbloggerstours). Een spannend besluit waarover ik echt wel heel wat nachtjes heb geslapen (wakker gelegen eigenlijk) en veel heb gepraat met mensen die mij lief zijn. Maar eenmaal genomen voelde het zo goed! Mijn hart maakte echt een sprong van blijdschap en mijn hoofd loopt over van de ideeën.

Dat de hele economie zo’n beetje op zijn gat kwam te liggen nog geen twee weken na mijn ontslag, dat had ik natuurlijk ook niet kunnen voorzien. Maar ik blijf positief en hoop houden op een mooie toekomst. Mensen moeten altijd blijven eten toch? Mijn ontslag gaat pas per 1 juni in en ik heb ook nog wat reserves achter de hand. De tijd zal het leren. En anders kan ik nog altijd aan de slag als vakkenvuller, die lijken nu harder nodig dan ooit 🙂

Lunch bij Club Vers

Corona

Doordat het onderwijs haar deuren sloot tot in ieder geval 6 april moest ik gedwongen thuis gaan werken. En ook Bodhi kwam thuis te zitten. Nog net voor die tijd een heerlijke lunch gepakt met Andrea bij Club Vers. Oh wat mis ik nu dit soort uitjes. Maar ik koester vooral wat ik wel heb: een dak boven mijn hoofd, een zonnig balkon, lieve man en zoon, hobby’s, mijn ouders en schoonouders in goede gezondheid. En wc-papier natuurlijk 🙂

aardbeienmousse

Lekker veel koken en bakken

Wat dat thuisblijven in ieder geval gaat opleveren is extra kilo’s. Want weinig bewegen en veel eten. Al dat lekkers wat ik maak gaat niet de prullenbak in toch? Gelukkig eet Bodhi voor twee! Ik maakte zoveel verschillende recepten dat ik voor mijn blog twee maanden vooruit kan. En het ontspant en maakt mijn hoofd even leeg van de zorgen die ik heb over de economie en hoe het allemaal gaat lopen in de toekomst. Peter heeft nu ook zo goed als geen opdrachten en hoe lang zingen we dit uit?? De enige troost is dat we met velen in hetzelfde schuitje zitten. Ik gun mijzelf af en toe een moment om het verdriet en de zorgen toe te laten, om daarna weer mijzelf een schop onder de kont te geven en in kansen te gaan denken. We moeten door!

Bodhi bij de slager

School

Voor Bodhi is het ook best lastig, om ’thuis’ en ‘ontspannen’ nu opeens gekoppeld te zien aan school en werken. We doen ons best en vooral de school doet haar best. Ik ben onder de indruk hoe snel en creatief zij de online lessen hebben opgepakt. Chapeau! Vlak voor dit alles begon heeft Bodhi nog een ochtend meegelopen bij de slager in ons winkelcentrum. Weer zo’n leuk initiatief!

Bloguitjes

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar begin deze maand mocht ik lunchen bij Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes, thuis in Utrecht. De lunch werd georganiseerd voor de lancering van hun nieuwe kookboek ‘De wereld thuis‘. Een geweldig leuke middag, waar je in deze blogpost meer over leest.

Antwerpen met Heidi

En ik mocht nog een dagje naar Antwerpen, helaas wel in de stromende regen. Na afloop nog even gezellig naborrelen met lieve collega foodie Heidi!

Bodhi nam ik mee naar de lancering van de vegetarische KFC in Rotterdam. Er was één of andere bekende Youtuber aanwezig, waar Bodhi mee op de foto is gegaan. Hij blij! Altijd gezellig om dit soort events ook eens met hem te kunnen doen.

En vlak voor dat alle horeca haar deuren moest sluiten deden Peter en ik een wijnproeverij bij Argentijns restaurant La Tabla. Een super leuke middag waar ik in april nog een blog over zal schrijven.

Daarna was het uit met de pret, en werden alle activiteiten gecanceld. En ging ik van een megadrukke maand naar een volledig lege kalender. Wat een bizarre situatie!

Foodpost maart 2020

Post!

Juist in deze tijden is het extra leuk om nog pakketjes te krijgen. Gelukkig kwamen die ook nog steeds. Ik kreeg een prachtig pakket vol keukenartikelen, met o.a. deze Boska kaaskruller. Mét een heerlijk tête de moines kaasje, dus echt een traktatie! Ook kreeg ik een prachtige keramische pan van BK en nieuwe drinking vinegars van Lima.

kaasbox van Pluk de kaas

En vlak voor het laatste weekend van maart kreeg ik nog een heerlijke box vol met kaasjes van Pluk de Kaas. Thuisblijven was nog nooit zo lekker!

Balkon

My happy life april 2020

April zal wellicht nog langer in het teken staan van binnen blijven. Nog meer koken en bakken. Vooruit werken. En vooral hopen op betere tijden. En veel zon, zodat ik meer kan genieten van mijn balkonnetje en een beetje buitenlucht. Stay save, houd de moed erin!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Jeetje joh wat heb jij een girls power om je baan op te zeggen en je gevoel te volgen echt super. Zou willen dat ik de helft van jouw power had. Ik wens je heel veel succes met de nieuwe weg die jij bent ingeslagen. Liefs Karin

  2. Stoere actie!! Ik heb er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*