Home » Top 3 boeken van maart
Koken doe je zo

Top 3 boeken van maart

Ik lees ontzettend veel boeken. En ik heb daarbij een uitgesproken voorkeur voor thrillers, vaak van Scandinavische oorsprong. En natuurlijk lees ik graag kookboeken. Wist je dat er jaarlijks zo’n 1000 nieuwe titels verschijnen op het gebied van koken, eten en diëten? Daar zitten wat mij betreft ook een heleboel slechte boeken tussen. Slechte recepten die gewoon niet kloppen of boeken opgehangen aan een BN’er die opeens ook blijkt te kunnen koken. Iedere maand zal ik daarom mijn drie favoriete boeken uitlichten. Dit zijn mijn top 3 boeken van maart.

Top 3 boeken van maart

In zes weken naar zero waste

In 6 weken naar zero waste

Ik stoor mij al lange tijd aan het overmatig gebruik van verpakkingsmateriaal. Probeer ook fanatiek afval te scheiden, heb altijd een linnen tas bij me en een stoffen netje voor losse broodjes en fruit. Maar het kan altijd beter. In het boek ‘In 6 weken naar zero waste’ laat Kate Arnell zien hoe zij dat heeft gedaan. Zonder drammerig te zijn of je te laten streven naar perfectie. Maar meer onder het mom ‘alle beetjes helpen’. Fijn! Een praktische stap-voor-stap gids die je laat zien hoe je zelf minder afval kan produceren en duurzamer kan leven. Van beautyproducten tot schoonmaken en van reizen tot je garderobe. Een simpele eye-opener bijvoorbeeld vond ik regel 1 (van de 7) regels van zero waste: Weigeren. Weigeren wat je niet nodig hebt betekent nee zeggen tegen weggevertjes, flyers, monstertjes, rietjes, visitekaartjes etc. Want elke keer als jij een gratis weggevertje aanneemt zeg je feitelijk ‘Maak er nog meer’! Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die stappen wil gaan zetten in een duurzame leefstijl

In 6 weken naar zero waste, Kate Arnell. Uitgeverij Good Cook, 224 blz, paperback, € 19,95

Koken doe je zo

Koken doe je zo!

Dacht jij altijd dat je pasta in ruim water moest koken? En weet je waarom je het huilen als je uien snijdt? Waarom een aardbei eigenlijk een groente is en vlees echt niet op temperatuur hoeft te komen voordat je het gaat bakken? Dit boek met maar liefst 700 tips, trucs en wetenswaardigheden is er eentje om steeds bij de hand te hebben en door te bladeren. Auteur Arthur Le Caisne is auteur van kookboeken en gespecialiseerd in handboeken voor de thuiskok. Hij raadpleegde voor dit boek chef-koks, slagers, kaasmakers en wetenschappers. Het boek is prachtig geïllustreerd en de teksten zijn luchtig en duidelijk. Dit boek is met recht hét handboek voor iedere thuiskok.

Top 3 boeken van maart

Koken doe je zo, Arthur Le Caisne. Uitgeverij Good Cook, 240 blz, gebonden, € 25,95

De riten van het water

De riten van het water

Deze literaire thriller is deel 2 van een trilogie van de Spaanse Eva Garcia Saenz De Urturi rondom inspecteur en profiler Unai Lopez de Ayala. Een razend spannend boek waarin gruwelijke moorden worden gecombineerd met geschiedkundige en culturele Baskische elementen. Ik moest mij in het begin even over de vele lange en ingewikkelde namen heen zetten, maar dat went gelukkig snel. Lees vooral eerst deel 1, De stilte van de witte stad, aangezien dit deel daarop voortborduurt. Ik kan niet wachten tot in mei ‘De heren van de tijd‘ verschijnt, het slot van deze spannende trilogie.

De riten van het water, Eva Garcia Saenz De Urturi. Uitgeverij Bruna, 480 blz, paperback, € 20,99

Meer lezen?

Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis

 

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Leuke tips! Ik heb sinds kort een Kobo Plus abonnement en ik lees nu meer boeken dan ooit. Mijn tips: Keukenlab en Wine Folly Masterclass (kun je overigens ook over lezen op mijn blog!)

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*