Home » My happy kitchen leest: Het Grote Sinterklaas Kookboek

My happy kitchen leest: Het Grote Sinterklaas Kookboek

Deze zomer al lag hij opeens op mijn deurmat: dit prachtige grote boek met rode linnen kaft. Het zal toch niet……..Het Grote Sinterklaas Kookboek was per expres post vanuit Spanje naar mij opgestuurd. Onder embargo uiteraard. Maar nu Sinterklaas bijna in het land is mag iedereen het horen!

Sinterklaas kookboek
Het grote Sinterklaas kookboek

In Het Grote Sinterklaas kookboek, van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt, staan recepten en tips voor de hele Sinterklaastijd: van het aftellen naar de intocht tot recepten gemaakt van overgebleven restjes snoepgoed. Naast ruim 100 recepten vind je surprise-ideeën en gezellige achtergrondverhalen. Volgens de makers een ‘inspiratiebron voor jong, oud en iedereen die Sinterklaas een warm hart toedraagt.

Het boek is gebonden met een rood linnen omslag, bevat 216 blz. en kost € 22,50.

Sinterklaas kookboek

Nostalgisch én verrassend

De makers hebben goed hun best gedaan om zowel klassiekers als hedendaagse gerechten in dit kookboek op te nemen. De recepten die je tegenkomt zijn daardoor zowel nostalgisch als verrassend. Want naast de bekende recepten voor kruidnoten, taai-taai en marsepein die overigens in geen enkel Sinterklaas kookboek mogen ontbreken, vind je in dit boek ook meer creatieve gerechten als een worstletter of quinoa-kruidnootjes.

 
Sinterklaas kookboek
Gerechten verpakt als cadeautjes, het chocolademelkbuffet, recepten met restjes speculaas of pepernoten… de invalshoeken zijn steeds origineel en de recepten heerlijk en eenvoudig te maken. De fotografie en illustraties zijn prachtig, je krijgt echt zin in de decembermaand! Een kookboek wat eigenlijk in geen enkel Nederlands huishouden mag ontbreken!
 

2 Comments

  1. Dit lijkt me zo'n ontzettend leuk boek!

  2. Dat is het zeker Kirsten, de moeite van het aanschaffen waard!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*