Home » Kaasbox van Pluk de kaas
kaasbox van Pluk de kaas

Kaasbox van Pluk de kaas

Als je net zo’n fan van kaas bent als ik, dan ga je hier heel erg blij van worden. Iedere twee maanden vier verrassende, verse, volrijpe kaasjes bij je thuis bezorgd in een kaasbox van Pluk de kaas. Of gewoon eenmalig, dat mag ook. Ik vertel je er alles over!

Kaasbox van Pluk de kaas

Er zijn over de wereld misschien wel duizenden soorten kaas. In de winkel ligt maar een klein deel ervan. En die kaasjes, die ken je inmiddels wel. Met de kaasbox van Pluk de kaas ontdek je iedere twee maanden weer nieuwe mooie en lekkere kaasjes uit binnen- en buitenland. Kaasjes met een verhaal, kaasjes die met liefde gemaakt worden en vooral: heel erg goed smaken.

kaasbox

Volrijpe kazen

Kaas moet je eten als deze volrijp is. Bij Pluk de Kaas worden de kazen pas aangesneden als alle bestellingen voor die box binnen zijn. Van kazen die op dat moment perfect gerijpd zijn onder de juiste omstandigheden. Op deze manier krijg je én de beste kaas op het beste moment én wordt verspilling voorkomen.

Maartbox

Ik mocht de kaasbox van maart uitproberen. Wat een heerlijk pakketje! De vier kazen van deze maand waren:

Shropshire blue Long Clawson Diary – mijn favoriet!! Een Engelse blauwaderkaas, op dezelfde wijze gemaakt als Stilton. De dieporanje kleur komt door de toevoeging van de kleursot annatto, gewonnen uit de Orleaanboom. Een stevige kaas die smelt op je tong!

Coulommiers Fromagerie Dongé – een witschimmel kaas uit Frankrijk. Naar het schijnt één van de oudste brie-soorten, de moeder van alle brie. Eerste beschrijvingen zijn uit de middeleeuwen!

Oude geitenkaas – op de kleinschalige geitenboerderij ‘Geitengeluk’ in Noord-Limburg worden zo’n 100 geitjes gehouden voor de melk. Deze twaalf maanden oude kaas heeft kleine zoutkristallen en een heerlijke typische geitenmelksmaak.

Munster Bio Affineur Siffert Frech – een roodkorst Munster uit Rosheim, in de buurt van Straatsburg. Geurig, met een heerlijke kruidige smaak.

kaasbox van Pluk de kaas

Bestellen?

Je kunt kiezen uit een kleine kaasbox (totaal ca. 600 gram kaas) en een grote (ca. 1 kilo kaas). Beide bevatten vier kaasjes en kosten respectievelijk € 32,50 en € 39,50 bij een abonnement. Wil je eenmalig een box bestellen? Dan betaal je € 42,50 (grote box).

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*