Home » De meest bijzondere snoepwinkels ter wereld!

De meest bijzondere snoepwinkels ter wereld!

Snoep blijft een magische aantrekkingskracht uitoefenen. Op kinderen, maar ook op volwassenen. In een snoepwinkel voel je je vaak ook een beetje kind! Hieronder een overzicht van de meest bijzondere snoepwinkels wereldwijd.

De meest bijzondere snoepwinkels

 

A la mère de la famille

A la mère de la famille is de oudste snoepwinkel van Parijs (sinds 1761). In dit prachtige winkeltje aan de Rue du Faubourg-Montmartre (de mooiste van de acht filialen snoepwinkels!) koop je de heerlijkste chocolade, caramels en marsepein. Je waant je in het Parijs van de 18e eeuw in dit prachtige en heerlijke interieur!

M&M’s World Las Vegas

Er zijn acht M&M’s World, de grootste vind je in Las Vegas. Op de strip staat deze vier verdiepingen tellende winkel die volledig is gewijd aan één enkel snoepje. Je kunt er gepersonaliseerde M&M’s laten maken, ontelbaar veel M&M merchandise kopen of de 3-D bioscoop bezoeken. Ook zijn er M&M’s te koop in allerlei smaken, zoals pretzel, mint, peanut butter, carrot cake, pumpkin Spice en dulce de leche!

Papabubble

Op de Haarlemmerdijk in Amsterdam vind je de snoepwinkel van papabubble. Hier wordt snoep met de hand gemaakt uit suiker, water en glucose. Een wonderbaarlijk schouwspel, gewoon midden in de winkel. Koop snoepjes in de heerlijkste smaken als lavendel, lemongrass of rozemarijn. Of laat – vanaf 10 kilo – je eigen ontwerp maken. Leuk voor een geboorte of verjaardag.

De meest bijzondere snoepwinkels ter wereld!

Zacharinus’ Zoetwarenhuis in Universal Studios Orlando

De snoepwinkel uit de Harry Potter reeks komt tot leven in dit pretpark in de Verenigde Staten! Zacharinus’ Zoetwarenhuis (Honeydukes Sweetshop voor de lezers in het Engels) verkoopt al het bijzondere snoepgoed waar Harry en zijn vrienden zo dol op waren. Smekkies in alle smaken, Slobbers beste bubbelgum, choco kikkers en droptoverstokken! Kijk wel uit voor de smekkie in oorsmeersmaak!

De meest bijzondere snoepwinkels ter wereld!

Candylicious in Dubai

De grootste snoepwinkel ter wereld vind je in de Dubail Mall. Op maar liefst 1000 vierkante meter vind je in Candylicious meer dan 5000 (!) soorten snoep en chocolade. Alle grote merken zijn hier te vinden, maar ook prachtig handgemaakt snoep en merchandise van merken als M&M en Hershey’s.

De meest bijzondere snoepwinkels ter wereld!

The Oldest Sweetshop

In het plaatsje Pateley Bridge in het Engelse Yorkshire vind je de oudste snoepwinkel van Engeland, simpelweg The Oldest Sweetshop genaamd. Sinds 1827 kun je hier terecht voor de heerlijkste homemade fudge en allerhande retro snoep. Het schattige winkeltje staat vol met grote apothekersflessen met snoep in meer dan 200 verschillende smaken!

Ik heb zelf M&M’s world in Las Vegas en Papabubble al bezocht, maar ook de rest van deze snoepwinkels wil ik zeker nog eens bezoeken! Zelf snoep maken? Ik heb o.a. een recept voor marshmallows, noga en truffels voor je!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

 1. Wat een grappig artikel! Die laatste winkel is uberschattig. Daar wil ik wel even koekeloeren.

 2. Kan ik me voorstellen! Ik zou zelf heel graag naar dat winkeltje in Parijs willen.

 3. je hebt echt een mega mooie oude snoepwinkel in veere zeeland. Superklein maar echt harry potter waardig

 4. Wat leuk, bedankt voor de tip!

 5. Bedankt voor de tip!

 6. Oma’s snoepwinkel in Veere aan de Oudestraat 20.
  Piepklein oud huisje, nu ingericht als ouderwets snoepwinkeltje. Met allerlei oude snoepsoorten (ulevellen, stroopsoldaatjes, …). De verkoopsters zijn in stijl gekleed met grote, ouderwetse schorten.
  (Noot: voor degenen die van nóg “ouderwetser” houden: er is in Veere ook een fossielenwinkel!)

 7. Goedendag,

  Ik val maar meteen met de deur in huis want ik heb best een hele brutale vraag.
  Maar zoals ze zeggen, brutalen hebben de halve wereld en wie niet waagt… wie niet wint. 😉

  Wij, Petra, Karin en ik hebben op Facebook een groep genaamd Crazy Cat Ladies.
  Wij veilen en verkopen daar spulletjes voor goede doelen voor dieren. We maken hier geen enkele winst op.
  We werken met maanddoelen. Iedere maand kiezen we een andere stichting of opvang en de gehele opbrengst komt ten
  goede aan de dieren van ons maanddoel.

  Om die reden zijn we dus altijd op zoek naar leuke en mooie spullen en ons oog viel op jullie webpagina.
  We veilen en verkopen echt alles, bv decoratie voor in huis en hebbedingetjes. Maar ook geinige sokken en sleutelhangers.
  Of kinderspeelgoed en natuurlijk speelgoed voor dieren.

  Nu vragen we ons af of jullie wellicht iets aan ons willen doneren of beter gezegd, aan de dieren. En omdat we houden van het principe “voor wat hoort wat”
  zullen wij dan een leuk stukje over jullie op onze pagina plaatsen met een vermelding naar jullie website of Facebookpagina. En uiteraard noemen we jullie als gulle gever.
  Voor ieder ‘item’ dat we mogen ontvangen krijgen jullie een nieuwe vermelding. Zo helpen we elkaar en samen de dieren.
  We zijn blij met en dankbaar voor iedere donatie die we mogen ontvangen. Of het nu 1 ding is of wat meer. Of het groot is of klein.

  We zouden het superlief vinden als jullie ons en onze maanddoelen met hun dieren willen helpen en vol spanning wachten we af op hopelijk een positieve reactie.

  Rest het ons alleen voor nu nog jullie een fijne dag te wensen.

  Met lieve groet,

  Barbara (en Karin en Petra)

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*