Home » My happy life januari 2022
My happy life januari 2022

My happy life januari 2022

“Life is what happens to you while you are busy making other plans”. Deze tegelspreuk – al jaren aan de muur in onze woonkamer – is deze maand meer dan ooit van toepassing geweest. Want na de ‘gelukkig en gezond nieuwjaar’ wensen op 1 januari heeft de rest van de maand er behoorlijk ingehakt. Als je dit leest ben ik in het ziekenhuis aan het bijkomen van de operatie die ik dinsdag heb gehad. Dit was mijn -not so happy – life januari 2022.

Borstkanker

My happy life januari 2022

Laat ik meteen beginnen met een pleidooi voor al mijn vijftig plus lezeressen: wanneer je een oproep krijgt voor het bevolkingsonderzoek borstkanker, ga dan ook! Echt! Het is vervelend maar oh zo noodzakelijk. Op 3 januari onderging ik de – nooit echt prettige maar ook weer niet onoverkomelijke – mammografie, om drie dagen later een telefoontje te krijgen dat er iets niet goed was. Nog geen reden tot paniek, maar wel tot nader onderzoek. En dus kon ik vijf dagen later terecht in het ziekenhuis voor een nieuwe mammografie, een echo en een punctie onder plaatselijke verdoving. Weer drie dagen later kreeg ik in het ziekenhuis de uitslag: borstkanker. En dan zakt de grond even onder je voeten weg. Gelukkig was Peter mee en samen konden we het hele behandelplan aanhoren en vragen stellen. 

Gelukkig lijkt de tumor klein te zijn en zijn er vooralsnog geen uitzaaiingen te zien. De arts denkt dat met een borstbesparende operatie en 3-5 weken (dagelijks!) bestraling alles kan worden weggehaald. De kweek van de tumor en de poortwachtersklier na de operatie zal daarover uitsluitsel geven. Voorafgaande aan de operatie heb ik nog een aantal handelingen ondergaan. Zo is er een magnetisch zaadje in de tumor gespoten, zodat ze tijdens de operatie precies de goede plek kunnen lokaliseren. En ik heb nucleaire vloeistof ingespoten gekregen. Na een aantal uur konden ze dan via gamma camera’s de weg die de vloeistof aflegt zien en zo de poortwachtersklier ontdekken. Deze is gemarkeerd zodat tijdens operatie alleen deze klier hoefde te worden verwijderd. De wetenschap is echt ver tegenwoordig!

Of dit alles al niet stress genoeg was kreeg Bodhi 10 dagen voor mijn operatie…..corona. Juist hij, die zo voorzichtig is en bijna nergens komt. En dus hebben we zo goed als mogelijk geïsoleerd van elkaar geleefd, gelucht, schoongemaakt en iedere dag zelftests gedaan. Het is zo tegennatuurlijk als je je zieke kind niet kunt knuffelen!

My happy life januari 2022

Gelukkig gebeurde er ook genoeg leuke dingen hoor deze maand. Zo bestond mijn blog alweer 8 jaar!

Lego bloemen

Ik bestelde deze bloemen van Lego. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ze niet zelf in elkaar heb gezet…

Interview Telegraaf

En ik stond in de krant! In de Telegraaf van 18 januari zat een special over keukens en daarin stond een leuk interview met mij!

My happy life januari 2022

We gingen op een zaterdag wandelen in het westland tijdens een georganiseerde tocht van 9 kilometer langs vijf culinaire stops. Echt zo leuk. We kregen o.a. pasta met verse tomatensaus bij een tomatenkweker, cappuccino en een Woudtse plak in het kleinste dorp van Nederland (’t Woudt) en snert. Ik had verdomd zere voeten maar het was een super leuk initiatief in deze saaie lockdown januari.

My happy life januari 2022

Ik had zelf veel winacties in december maar deed ook mee aan een winactie van een collega blogger. En daar won ik deze prachtige Max Factor make-up set.

Chocstar

Bloguitjes en -post

Uitjes waren er natuurlijk niet, want complete lockdown enzo. Al had mijn hoofd er waarschijnlijk toch niet naar gestaan als het wel mogelijk was. Helaas moest ik ook het persreisje met mijn gezin naar de Moezel eind januari cancelen. Of liever gezegd: verplaatsen naar een nog onbekende datum. Omdat het dry january was – ik deed daar ook aan mee – bestond veel van de blogpost uit alcoholvrije drankjes. Erg welkom natuurlijk. Van hele bierpakketten tot mousserende wijnen, gin en limonzero. Van Chocstar kreeg ik bijna een kilo van hun (te lekkere!) chocolade.

Vaas met belangrijke data

Ik had een leuke samenwerking met Radbag waar ik o.a. deze vaas bestelde met belangrijke data (deze zomer zijn we gewoon 30 jaar samen!). 

Kärcher

Van Kärcher kreeg ik de Floor Cleaner FC7 vloerreiniger. Nooit meer stofzuigen voordat je dweilt: dit super apparaat verwijdert in één stap alle soorten droog en nat alledaags vuil. Ik ben ‘m nu uitgebreid aan het testen, de review volgt binnenkort!

Verse stamppot

Ook had ik nog leuke samenwerking met Crisp (de online supermarkt) en met AH (verse stamppotten). 

Slow down

My happy life february

De komende weken zijn nog een beetje ongewis. De tumor en de poortwachtersklier gaan op kweek, en ik moet genezen van de operatie voordat de bestralingen gaan starten. En afhankelijk van de kweek zal nog bekeken worden hoe lang de bestralingen gaan duren en of chemotherapie nodig is. Ik bekijk het gewoon maar van dag tot dag, stap voor stap. Het komt goed. Zo niet, dan toch.

Gelukkig kook en schrijf ik altijd ver vooruit, dus er staat nog genoeg ingepland. De afgelopen maand is het aantal wekelijkse blogs al teruggebracht van vier naar drie. Maar mocht er de komende tijd wat minder online komen, dan weten jullie waarom…

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

9 Comments

  1. Ach, wat erg voor je. Knap hoe je ermee omgaat. Ik wens je veel sterkte en duim voor je!

  2. Beterschap liever ♥ pfff… lastig…Ik wens je veel sterkte ♥

  3. Potverdorie Annemarie, wat schrikken. Ik lees je blog altijd, dan blijf ik een beetje op de hoogte hoe het met jou, Peter en Bodhi gaat. Helaas heb ik vorig jaar hetzelfde meegemaakt dus ik snap de onzekerheid waar je in zit. Dikke kus vanuit ons en we duimen voor een goede uitslag. Groetjes, Liesbeth (van Tieme)

  4. Heel veel sterkte de komende tijd. Gelukkig was je er op tijd bij, maar het blijft een spannende (en ingrijpende) periode. Ik duim voor een goede uitslag en heel veel sterkte in het vervolgtraject.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*