Home » My happy life january 2021
My happy life januari 2021

My happy life january 2021

Een hele maand in lockdown, dat is dus best wel saai. Niet dat ik me ooit verveel, maar ik mis gewoon echt een beetje reuring en gezelligheid. Er op uit kunnen, naar musea, een dierentuin of gewoon een beetje funshoppen en lunchen in een leuke stad. My happy life january 2021 was niet verkeerd hoor, maar soms gaan de dagen wel heel erg in elkaar over…

My happy life january 2021

Waar ik in ieder geval heel erg trots op ben: ik heb de hele maand januari geen druppel gedronken! En dat ging me veel makkelijker af dan ik vooraf gedacht had. Ik lust namelijk graag een wijntje. Of twee… Het grootste voordeel: ik slaap veel beter! En natuurlijk hou ik behoorlijk wat geld over, ook niet verkeerd! Ik twijfel nog of ik nog even zal doorgaan of dat ik over stap op ‘alleen drinken in het weekend’.

Bodhi gaat in deze lockdown overigens gewoon naar school, omdat hij in de eindexamenklas zit. Wel onder protest uiteraard, hij vindt thuis zitten helemaal niet erg. Vooral nu hij zijn zelf bij elkaar gespaarde Oculus Quest heeft gekocht, een VR bril met ingebouwde spelcomputer. Echt zo ontzettend gaaf!

kaspressknödelsuppe

Ik werkte weer lekker vooruit met blogrecepten voor Valentijn en Pasen en ik kookte weer een aantal nieuwe Oostenrijkse recepten. Deze komen allemaal binnenkort op de blog terecht!

Mijn ouders kwamen een dagje langs om te helpen bij de make-over van de gangkast. Alle lof voor mijn vader, die de oude planken verwijderde en er vier mooie stevige nieuwe planken voor terug plaatste. En alle lof voor mijn moeder met haar extreme opruim- en indeel skills. Blij mee!

My happy life januari 2021

Traditiegetrouw tel ik af naar de lente. En haal de lente in huis met narcisjes en tulpen. Dit jaar verlang ik meer dan ooit naar de lente (op het moment dat je dit leest nog 7 weken). We weten natuurlijk niet hoe we er dan voor staan maar ik hoop door de vaccinaties en strenge lockdown toch wel een stuk beter. De nieuwe regels met avondklok en nog maar één persoon op bezoek maken het er niet leuker op allemaal…..

Experience box van Bistro Berg & Dal

Bloguitjes

Tja, daar kan ik kort over zijn. Die waren er dus logischerwijs niet. Al moet ik zeggen dat in (food)bloggersland januari sowieso een rustige maand is. Normaal gesproken ga ik naar de Horecava, die is dit jaar digitaal en wel vandaag. Daar ben ik dus online te vinden. Wel mocht ik – in plaats van uit eten – de experience box van één van mijn favoriete restaurants proberen. Thuis uit eten dus, en dat was genieten!

my happy life january 2021

Blogpost

De blogpost in januari was vooral heel toepasselijk. Ik kreeg namelijk best veel alcoholvrije drankjes toegestuurd! Waar ik dan ook dankbaar van heb genoten deze dry january. Ook kreeg ik een heerlijk stuk boerenkaas door de brievenbus en chocolade met een boodschap van Tony Chocolonely.

Deze vier ‘lookalike’ chocoladerepen (limited edition) zijn gemaakt om aandacht te vragen voor moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de chocolade-industrie. Na 20 jaar van beloftes van de industrie om hier een einde aan te maken, is er nog weinig veranderd. Dit omdat bedrijven hier niet wettelijk verantwoordelijk voor worden gehouden. Daarom roept Tony’s alle chocoladefans op om onderdeel te worden van de ‘Sweet Solution’ en de petitie te tekenen. En zo de oproep voor wetgeving te ondersteunen die bedrijven verplicht om misstanden in hun keten aan te pakken. De opbrengsten van de repen gaan naar stichting 100WEEKS.

buy nothing february

My happy life february 2021

Mijn volgende challenge is ook al bekend: het wordt voor mij ‘no buy february’. Behalve etenswaren (en indien nodig verzorgingsartikelen als shampoo of doucheschuim) wil ik niets kopen in februari. Ik vertel je woensdag meer over mijn plannen hiervoor. Heb jij nog leuke plannen of uitdagingen voor februari staan?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*