Home » Thuis uit eten met de Experience box van Bistro Berg & Dal
gamba frikandel

Thuis uit eten met de Experience box van Bistro Berg & Dal

Bistro Berg & Dal is al jaren één van onze favoriete restaurants. Met name in de zomer, vanwege de heerlijke grote tuin waar je onder de druivenranken lekker buiten kunt eten. Het was het eerste restaurant waar we weer gingen eten na de eerste lockdown op 1 juni. En ik heb nog nooit een review over dit restaurant geschreven! Nu uit eten er even niet in zit, mocht ik de Experience box van Bistro Berg & Dal proberen. Ik vertel je er alles over!

Bistro Berg & Dal

Thuis uit eten met de Experience box

Uit eten gaan is mijn favoriete hobby, thuis uit eten the next best thing. Behalve wat gerechten opwarmen, decoreren en leuk uitserveren hoef je verder niet veel te doen om toch te kunnen genieten van een heerlijk drie gangen diner. In de Experience box vind je een selectie van gerechten van de kaart van Bistro Berg & Dal. Wist je overigens dat je hier zeven dagen per week een fantastisch drie-gangen keuze menu kunt bestellen voor maar € 22,50? De kaart wisselt regelmatig en er staat voor ieder wat wils op, van vis tot vlees en vega en van klassiekers als saté en spareribs tot gewaagdere experimenten als de gamba frikandel.

Experience box van Bistro Berg & Dal

Experience box

En yes, de gamba frikandel maakte onderdeel  uit van de Experience box. Het is mijn favo gerecht en ik hoop dat deze niet snel van de kaart zal verdwijnen (zie ook de foto boven dit artikel)! Maar laten we bij het begin beginnen. Je vindt in de box namelijk producten voor een appetizer, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht!

Als appetizer een heerlijk borrelbrood met truffelboter, dat je even 10 minuten op moet warmen in de oven. Bij het borrelbrood krijg je nog lekkere olijfjes en een bakje met gemengde gezouten noten. Heerlijk met een aperol spritz (alcoholvrij dit keer, want dry january..). De oven kun je aanlaten voor één van de drie voorgerechtjes: de gamba frikandel. Uit de oven serveer je die met Japanse curry, citroenmayonaise en uitjes. Ik beloof je, je eet je vingers erbij op!

Experience box van Bistro Berg & Dal

Wij serveerden de appetizers en voorgerechten in één, en genoten dus ook nog van de rivierkreeftjessalade en de gerookte carpaccio met truffelmayo

Experience box van Bistro Berg & Dal

Gang 2 en 3 uit de Experience box

Als hoofdgerecht kregen we varkenshaassaté (met friszure komkommer en kroepoek) en gekonfijte eendenbout met zoete aardappel en salsa verde. We hebben genoten! De box is overigens voor twee personen maar omdat ik een kleine eter ben (en ik nog wat extra friet serveerde) konden wij er prima met z’n drietjes van eten!

Experience box van Bistro Berg & Dal

Als dessert een heerlijk kaasplankje met vruchtenjam en notenbrood en appel-noten taart. De taart ging naar de mannen, het kaasplankje was voor mij!

Bistro Berg & Dal

De bistro is gelegen op het terrein van de gelijknamige tennisvereniging en is gevestigd in een 730 jaar oude boerderij. De tuin ofwel het terras is maar liefst 730 hectare groot. Je kunt er zeven dagen per week terecht voor lunch en diner, maar ook voor arrangementen als een high wine, bbq of buffet of voor evenementen als een feest/partij of vergadering. De bistro is gelegen aan de Daal en Bergselaan 11 in Den Haag.

De Experience box kost € 49,50 voor twee personen en kan, voor delivery of take away op dezelfde dag, besteld worden tot 16.00 uur. De box wordt thuis bezorgd tussen 17.00 en 18.00 uur. Ophalen van de box kan op ieder gewenst tijdstip vanaf 17.00 uur. Bezorgen is mogelijk op de volgende postcodes: 2551 / 2552 / 2554 / 2555 / 2561 / 2563 / 2564 / 2565 / 2566. De inhoud kan variëren, check hiervoor de website. Voor de overige bestellingen geldt € 2,50 bezorgkosten (gratis vanaf € 35,00). Afhalen is mogelijk tot 21.00 uur (wellicht vroeger ivm avondklok).

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*