Home » No buy february challenge
buy nothing february

No buy february challenge

Ik hou wel van een uitdaging op zijn tijd. Ook omdat bij mij het principe ‘alles of niets’ beter werkt dan minderen. De geest is zwak….Dry january heb ik goed afgesloten, en is mij ook nog eens heel goed bevallen. Februari wordt de de maand waarin ik zo min mogelijk geld ga uitgeven: no buy february.

buy nothing february

No buy february – de spelregels

Van 1 – 28 februari (lekkere korte maand heb ik gekozen hè!) ga ik dus vier weken lang niets kopen. Hieronder vallen niet de dagelijkse boodschappen voor levensmiddelen en verzorgingsproducten. Al zal ik proberen om ook daarop te gaan bezuinigen. Bijvoorbeeld door te gaan werken met een weekmenu , een weekbudget en door zoveel mogelijk de supermarktfolders uit te pluizen naar goede aanbiedingen. Het gaat mij dus vooral om het niet kopen van al het overige: kleding, schoenen, boeken, cd’s, interieur spulletjes, make-up, tijdschriften etc.

De uitzondering

De enige uitzondering die ik wel vast wil maken is – als de lockdown ergens in februari mocht stoppen en de horeca weer open mag – dat we dan wel lekker uit eten gaan. Ik mis dat zo!! Ik schaar die uitgaven voor het gemak dan maar even onder levensmiddelen.

Hulplijnen

Om het mijzelf wat makkelijker te maken heb ik alle nieuwsbrieven van webwinkels stopgezet. En gooi ik op zondag alle folders – behalve die van de supermarkt – direct bij het oud papier. Wat je niet ziet kun je immers ook niet naar verlangen! Voor de verjaardag van mijn vader deze maand zal ik allerlei lekkers gaan maken, van granola, tot jam en koekjes. Ik weet namelijk dat ik hem daar het meest blij mee maak! Er zijn nog een paar verjaardagen, daarvoor zet ik de cadeaubonnen (Bol.com, Bijenkorf) in die ik nog heb liggen.

buy nothing february

Doelstelling No buy february

Wat ik met deze no buy february challenge hoop te bereiken? Heel concreet natuurlijk dat ik extra geld ga overhouden aan het eind van de maand. Maar ook dat ik impuls aankopen verminder en wat creatiever leer om te gaan met de spullen (lees stapels kleding) die ik al in de kast heb liggen. Ook lijkt het me leuk om te kijken of het mogelijk is spullen te ruilen (tijdschriften, boeken, ongebruikte make-up) voor spullen die ik wellicht nodig heb deze maand (of denk te hebben).

In mijn maandoverzicht van februari zal ik laten weten hoe deze maand verlopen is en of mijn voornemen om niets te kopen geslaagd is! En wat mijn challenge voor maart gaat worden. Heb je nog tips of ideeën? Laat ze hieronder achter in de reacties.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*