Home » Women in foodbusiness: Feestbuffetten.nl
Homemade salades

Women in foodbusiness: Feestbuffetten.nl

Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, hoe zijn zij tot die stap gekomen, waar dromen zij van en welke tips geven ze je mee? Je leest er over in de nieuwe serie ‘Women in foodbusiness’. In deze aflevering: Marlon Sebel van Feestbuffetten.nl

Feestbuffetten-logoWomen in foodbusiness: Feestbuffetten.nl

Wie ben en wat doe je?

Hallo, ik ben Marlon Sebel uit Zoetermeer. Vorig jaar 50 geworden, getrouwd met mijn jeugdliefde, moeder van twee kinderen en best wel een bezig baasje. Verder hebben wij een hele lieve hond (een boomer) waar ik stapelgek op ben.

Women in Foodbusiness: Marlon Sebel

In 2001 ben ik me in gaan zetten voor de grote maten markt. Ik wist zelf een paar leuke winkels waar ik goed voor kleding kon slagen en wilde anderen daar ook bij helpen. Van het één kwam het ander. Door mijn twee drukbezochte websites (grotematenmode.com/grotematen.startpagina.nl) ben ik grote maten beurzen gaan organiseren (tot 2014). Daarnaast spamde ik mijn Hyves en later Facebook vol met recepten want ook dat vond ik leuk om te doen. Later ben ik gaan bloggen op Lekker eten met Marlon en in 2016 ben ik mijn eigen cateringbedrijf Feestbuffetten.nl gestart.

Wanneer en waarom besloot je ‘ik begin voor mijzelf’?

In 2003 heb ik mijn baan in de zorg opgezegd omdat het niet meer te combineren was met mijn werkzaamheden in de grote maten wereld. Ik werd ZZP’er. Ondertussen zijn de beurzen weggevallen maar houd ik wel nog steeds mijn sites bij. Door het stoppen met de beurzen hield ik tijd over, tijd om meer in de keuken te gaan doen en recepten te gaan bloggen op een echte blog.

Amerikaans buffet, bruiloft

Het bloggen op Lekker eten met Marlon begon min of meer spontaan. Facebook is leuk, maar als je iets terug wilt zoeken is het lastig. Er kwam een oproep voorbij voor een kindvriendelijk recept in het magazine van Boodschappen. Ik reageerde en mijn recept werd geplaatst. Hierop kreeg ik reacties uit het hele land van mensen die mij kenden van de beurs . Daarom besloot ik een Blogspot blog te beginnen. Zo konden niet-Facebook gebruikers ook mijn recepten vinden. Niet veel later heb ik er een domeinnaam aan gekoppeld. Deze maand blog ik alweer drie jaar en plaats ik gemiddeld één tot twee recepten per week. Ik wil me niet aan allerlei ‘blogregeltjes’ houden. Ik plaats recepten als ik iets lekkers heb gemaakt en niet om het bloggen. Zo kan ik twee weken niks plaatsen en dan opeens drie recepten achter elkaar plaatsen. Op mijn Facebookpagina plaats ik wel elke dag een tip van de dag. Ik haal een oud recept op en hou zo toch contact met mijn volgers. Ook op Instagram ben ik actief. Daar plaats ik vooral de dagelijkse dingen.

"Ik wil me niet aan allerlei 'blogregeltjes' houden. Ik plaats recepten als ik iets lekkers heb gemaakt en niet om het bloggen."

Wat is jouw ‘unique selling point’, wat maakt jou of jouw dienst of product speciaal?

Uit mijn blog haal ik geen inkomsten maar door het bloggen kreeg ik dus steeds vaker de vraag of mensen konden aanschuiven of iets bij me konden bestellen. Omdat ik het koken voor anderen erg leuk vind ben ik in 2016 mijn eigen cateringbedrijf gestart “Feestbuffetten.nl”. Ik cater vanuit huis en heb er enorm veel plezier in. Het speciale vind ik het maatwerk. Er staan ideeën op mijn website maar vaak spreek ik eerst af bij de klant. Onder het genot van een kop koffie bespreken we waar behoefte aan is. Wat voor soort feest het is (een verjaardag thuis tot bruiloftsfeest op locatie en alles ertussenin). Wat vinden ze lekker, willen ze een koud buffet, willen ze dat er iets warm op tafel komt. Hebben ze een speciaal thema in hun hoofd, wat voor een keukenapparatuur is er aanwezig enzovoort. Warm eten lever ik alleen als er gekookt kan worden op locatie. Ik bereid alles thuis voor maar zie geen mogelijkheid het goed heet te vervoeren en te plaatsen bij de klant. Ik neem wel alles mee. Van pannen en potten tot het serviesgoed om uit te serveren.

Broodjes gesorteerd

En ik doe niet alleen buffetten hoor. Ik lever broodjes aan bedrijven, verzorg een high tea of high borrel, maak heerlijke soepen op bestelling en er kan meegelift worden op maaltijden als ik het toch die week wil gaan koken.

'Wat is er nou leuker dan dat ik je op zo'n speciale dag ontzorg en dat je dan later zelf het gerecht in alle rust nog eens zelf kunt gaan maken?"

Wat ik zelf ook speciaal vind is dat de meest gerechten die ik maak voor Feestbuffetten.nl ook weer terug te vinden zijn op Lekker eten met Marlon. Ik heb geen zin om geheimzinnig te doen over bepaalde ingrediënten die ik gebruik. Ik wil openheid en wat is nou leuker dan dat ik je op zo’n speciale dag ontzorg en dat je dan later zelf het gerecht in alle rust nog eens zelf kunt gaan maken?

Marlon's werkplek

Wat is jouw doel of droom?

Aan de ene kant een pandje met grote woonkeuken waar de klanten ook aan kunnen schuiven, aan de andere kant doorgaan met wat ik nu doe en mijn eigen vrije tijd kunnen plannen. Ik leef een beetje van dag tot dag, zie wel wat er op mijn pad komt. Ik wil vooral genieten en de dingen doen die ik leuk vind.

broodjes

Hoe definieer jij succes?

Wat voor mij succes is, is dat de klanten blij en tevreden zijn, dat ik leuke reacties op mijn recepten krijg en dat ik aan mijn statistieken zie dat al mijn sites goed bezocht worden en ik daarmee dus mensen een dienst kan bewijzen.

rauwkostschalen

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Dat begon in mijn jeugd al met de Allerhande, tegenwoordig uitgebreid met de Hallo Jumbo en Boodschappen. Ik bekijk graag de foodfilmpjes die op Facebook voorbijkomen en ben groot fan van Pinterest.

warme maaltijd

 

Welke tip wil je vrouwen die graag voor zichzelf willen beginnen meegeven?

Als de financiële schommelingen je niet in de weg zitten volg dan je gevoel. Ga dat doen wat je wilt en blijf niet op je oude plek hangen. Succes komt dan vanzelf omdat je achter je bedrijf staat.

Dank je wel Marlon voor je inspirerende verhaal! Ik heb Marlon inmiddels een paar keer ontmoet en iedere keer verbaas ik me weer over haar tomeloze enthousiasme en plezier. Een fijn mens die ook nog eens heel lekker kan koken! In de volgende aflevering van Women in Foodbusiness lees je het verhaal van de Griekse Laura Kokkiadi en haar bedrijf Chove

Feestbuffetten.nl en Lekker eten met Marlon
Website: www.lekkeretenmetmarlon.nl / www.feestbuffetten.nl
Facebook: www.facebook.com/lekkeretenmetmarlon / www.facebook.com/feestbuffetten.nl
Instagram: www.instagram.com/lekkeretenmetmarlon
Pinterest: www.pinterest.com/marlonsebel

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Leuk om over de vrouw achter de blog te lezen! Een vrouw met ‘ballen’ volgens mij, die Marlon!

  2. Hartstikke gaaf!! Ik wil ook heel graag iets voor mezelf! Dit geeft dan weer inspiratie. X

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*