Home » My happy life februari 2021
Pasen

My happy life februari 2021

Vandaag is de meteorologische start, en 20 maart begint het dan echt: de lente! En man, ik ben er dit jaar meer aan toe dan alle andere 52 jaar van mijn leven! Februari 2021 gaat bij mij niet echt de boeken in als een fijne maand, ook al was het heus niet alleen maar kommer en kwel. Ik voelde me – eigenlijk voor het eerst in de hele corona periode – best wel vaak down omdat alles zo uitzichtloos leek. Nouja, hoort er ook af en toe bij. Daarom is het wel fijn om in dit soort overzichten ook weer even terug te blikken op die kleine hoogtepuntjes die er wel degelijk waren. Dit was my happy life februari 2021.

my happy life februari 2021

My happy life februari 2021

Het was qua weer echt een rare maand. Van -14 naar + 17 in een week tijd! De sneeuw was voor een paar dagen echt prachtig om te zien, maar daarna heb ik er ook wel weer genoeg van. Gelukkig kwamen mijn snowboots weer eens goed van pas!

Bodhi doet dit jaar eindexamen en moet dus een vervolgopleiding kiezen. Best lastig als je helemaal geen open dagen kunt bezoeken. Natuurlijk wel online, maar het geeft niet echt een goed beeld van de school en de sfeer. Maar ja, het is niet anders. Hij heeft zich nu ingeschreven voor de International Hotel & Management School, een tweetalige opleiding. Maar eerst nog eindexamen doen, wat ook allemaal anders is door corona natuurlijk. Ik moet zeggen dat Bodhi zich er dapper doorheen slaat. Natuurlijk mag hij iedere dag naar school (alleen eindexamen kandidaten voortgezet onderwijs mogen nu naar school). Dat geeft in ieder geval structuur aan zijn (en mijn!) dag. En hij haalt mooie cijfers, dus we zijn trots op hem!

orangeades of gekonfijte sinaasappelschil

Mijn vader werd 75, en dat kon natuurlijk niet gevierd worden. Ik kookte een heerlijk diner voor ze, kocht cadeautjes, bakte koekjes en maakte orangettes (recepten binnenkort online) en we vierden het zo goed en kwaad als het kon. Maar zodra het weer kan gaan we gezellig uit eten met z’n allen!

omeletrol met kruidenroomkaas en zalm

Verder was ik vooral druk met heel veel recepten maken en uitwerken. Regeren is vooruit denken, dus ik heb meerdere paasrecepten gemaakt!

Central Park Voorburg - coquille

Bloguitjes

Uitstapjes waren er zoals te verwachten niet bij deze maand. Wel mochten we maar liefst drie keer thuis uit eten. We genoten van het Valentijnsmenu ‘The Romance‘ van restaurant Central Park in Voorburg en van een heerlijk shared dining diner Asian Fusion van Han Ting Delivery. Voor een vrijwilligersklus die Peter had gedaan kregen we dinerbonnen van Villa Ockenburgh, en lieten we lekkere spareribs bezorgen. Thuis uit eten is zo slecht nog niet!

Foodpost

Over leuke post niets te klagen. Ik probeerde met veel plezier de smoking gun en kreeg het prachtig kook- en koffietafelboek Cook the Mountain. Ik dronk mijzelf gezond met Sapje en kreeg het kookboek ‘Makkelijk en snel’ van Brendakookt.

Met de Bodyshop bouncy jelly mist ‘Drops of youth’ waande ik me weer wat jaartjes jonger 😉

buy nothing february

Buy nothing february

Mission accomplished! Nou was het wel een stuk makkelijker omdat de winkels gesloten zijn. Impuls aankopen doe je dan ook niet. Maar goed, online shoppen is ook heel eenvoudig, en dat heb ik ook niet gedaan. Wel kocht ik verjaardagscadeaus voor mijn vader (al maakte ik het meeste zelf) en voor een vriendin. Met cadeaubonnen die ik al had liggen, dus dat ’telde’ niet. Al met al heb ik best wel wat geld bespaard de afgelopen maand, ook omdat ik goed heb opgelet met boodschappen doen, eetplanningen maken en aanbiedingen toepassen. Ik gaf – in vergelijking met januari, ruim 400 euro minder uit in februari!

My happy life march 2021

Wanneer komen we ooit uit deze lockdown? Ik heb er – zoals iedereen waarschijnlijk – schoon genoeg van. Nog 19 dagen, dan is het lente. Ik hoop echt dat de combi van maatregelen, mooier weer en inentingen die stip aan de horizon gaat leveren. Want die heb ik meer dan ooit nodig. Mijn challenge voor maart wordt – op z’n Engels dan maar – ‘Move your ass march’. Ik beweeg veel te weinig, en hoop daar in maart wat verandering in te brengen. Terug naar die 10.000 passen per dag. En dat hoeft echt niet meteen vanaf dag één. Misschien 6000 in de eerste, 7000 in de tweede etc. The only way is up, ik ga lopend een voorspoedige maand maart in!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*