Home » Gegrilde kabeljauw met zeewier-sesam korst

Gegrilde kabeljauw met zeewier-sesam korst

Sinds ik een contactgrill heb gekocht is er een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan. Want wat is grillen lekker, licht en makkelijk! Ik maakte o.a. deze gegrilde kabeljauw met zeewier-sesam korst.

Cuisineart contactgrill

Contactgrill

De contactgrill die ik kocht is van Cuisinart, de Griddler Elite GR47E. Ik ga er even reclame voor maken, ook al heb ik ‘m gewoon zelf betaald. Ben echt fan van dit multifunctionele apparaat! Vanwege de afneembare bakplaten die gewoon in de vaatwasser kunnen. En vooral vanwege de afstelbare scharnieren, zodat je ook dikkere ingrediënten goed tussen de platen kan leggen. En opengevouwen is het een elektrische barbecue! Vooral mijn zoon is fan, die maakt nu voor iedere lunch tosti’s of panini!

Gegrilde kabeljauw met sesam-zeewier korst

Zeewier-sesam korst

Voor het lekkere zeewier -sesam korstje gebruikte ik Furikake van Lima. Een combi van sesamzaadjes en vier soorten zeewier, heerlijk om gerechten op smaak te brengen. Gebruik het gewoon als zout en peper en strooi het over je groente, salade, pokebowl, noodles etc. Of gebruik het als heerlijk korstje voor een stukje vis! Het is rijk aan voedingsstoffen maar vooral: heel lekker!

Kabeljauw

Ik gebruikte in de recept kabeljauw. Een gezonde vis die ook nog eens rijk aan jodium is. Geen fan van kabeljauw? Je kunt deze vis prima vervangen door andere vissoorten als tonijn of zalm. Serveer met gebakken aardappeltjes en een lekkere salade. Of grill – net als ik deed – repen zoete puntpaprika in de contactgrill en serveer met wat goede olijfolie en een beetje grof zeezout.

gegrilde kabeljauw met sesam-zeewier korst

Gegrilde kabeljauw met zeewier-sesam korst

Wat heb je nodig (2 personen):

Ingrediënten

  • 2-4 mooie platte moten verse kabeljauw
  • Olijfolie
  • Furikake
  • Zout en peper

Verwarm de contactgrill voor. Dep de moten kabeljauw droog met keukenpapier. Bestrijk de bovenzijde met een beetje olijfolie, bestrooi met zout en peper en vervolgens rijkelijk met de furikake.

Leg tussen de grillplaten in grill in 3-5 minuten gaar.

Bewaar het recept voor gegrilde kabeljauw met zeewier-sesamkorst op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Gegrilde kabeljauw met zeewier-sesam korst
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*