Home » Crabcakes met remouladesaus
crabcakes met remouladesaus

Crabcakes met remouladesaus

Ik at voor het eerst crabcakes op pier 39 in San Francisco. En dat was zo lekker!! Nu ben ik mij er van bewust dat op vakantie (en in je herinnering) altijd alles lekkerder smaakt dan thuis. Daar ruik je de zee, hoor je de zeehonden, voel je het zonnetje op je gezicht en is het leven mooi. Dat is het leven in Den Haag ook wel maar je snapt vast wat ik bedoel. Toch wilde ik ze deze crabcakes met remouladesaus thuis ook graag een keer proberen!

crabcakes met remouladesaus

Vol overtuiging ging ik eind van de middag naar de supermarkt om alle ingrediënten te kopen. Om er dus achter te komen dat mijn supermarkt (Hoogvliet) geen krab in blik in het assortiment heeft. Daar had ik dus even niet op gerekend! Aangezien ik toch echt mijn zinnen had gezet op crabcakes en ook nog eens die avond daarvoor verse remouladesaus had gemaakt ging ik op zoek naar een alternatief. Die ik vond in surimi, ofwel nep-krabsticks. Fijngesneden konden deze wat mij betreft prima doorgaan voor de krab in het oorspronkelijke recept. De structuur was wat grover maar de smaak was goed.

Ik ga dit recept zeker nog een keer maken met krabvlees, bij voorkeur vers van de visboer. Serveer de crabcakes met een lekkere saus, als het even kan met deze heerlijke remouladesaus.

Crabcakes met remouladesaus

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 500 gram krabvlees of surimi sticks
  • 30 gram Panko of paneermeel (of 3 fijngemalen beschuiten)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Scheutje tabasco
  • 1 theelepel mosterd
  • Handje koriander
  • snufje zeezout
  • olijfolie
  • remouladesaus

Snijd de surimisticks heel fijn of doe het krabvlees in een kom. Meng hier het paneermeel, ei, mayonaise, mosterd, tabasco en de fijngesneden koriander door.

Maak bolletjes van het mengsel (voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het te ‘nat’ is en maak er bolletjes van. Druk de bolletjes een beetje plat en bak ze – in een beetje olie – goudbruin in de koekenpan op middelhoog vuur (ca. 4 minuten per kant).

crabcakes

Serveer met remouladesaus.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Dat ziet er erg lekker uit. Ik heb dit nog nooit gegeten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*