Home » Cook the mountain, uniek kook- en koffietafelboek
Cook the mountain

Cook the mountain, uniek kook- en koffietafelboek

De regio Zuid-Tirol in Italië vertegenwoordigt voor mij ’the best of both worlds’. Als groot liefhebber van zowel Oostenrijk als Italië (land, cultuur en keuken) vind je hier alles wat je hartje begeert. De prachtige Dolomieten, de meest geweldige bergpassen, appelgaarden tot zover het oog strekt, en de verrassende keuken. Sono innamorata (ik ben verliefd). Let’s cook the mountain!

Norbert Niederkofler

Net zo verliefd op zijn geboortestreek is sterrenchef Norbert Niederkofler. In het St. Hubertus restaurant in Hotel Rosa Alpina (San Cassiano, regio Bolzano) kookt hij sinds 1996 letterlijk en figuurlijk de sterren van de hemel. Met alleen lokale ingrediënten en de natuurlijk schatten van de Dolomieten. Vier jaar na de opening kreeg het St. Hubertus de eerste Michelinster, een tweede volgde in 2007 en een derde in 2018!

Cook the mountain

Cook the mountain – koffietafelboek

Meer dan 10 jaar werkte sterrenchef Norbert Niederkofler aan zijn project: een prachtig koffietafel- en kookboek over zijn zo geliefde bergen in Zuid-Tirol. Over de cultuur, het eten, de makers ervan, duurzaamheid, seizoenen, oude tradities en de instandhouding daarvan. En dat alles gedrukt op appelpapier, gemaakt van restafval van de vele appels die groeien in Zuid-Tirol.

Het boek is geschreven in het Engels en bestaat uit twee delen: het koffietafelboek van maar liefst 400 pagina’s boordevol prachtige foto’s van landschappen, arbeiders, natuurlijke producten en gerechten. In het tweede boek, het kookboek, staan 60 van zijn beste recepten, ingedeeld in seizoenen.

Cook the mountain

Met het boek wil Niederkofler mensen motiveren meer te leven met de natuur en de seizoenen. Door bijvoorbeeld duurzaam, regionaal en naar het seizoen te koken en te eten. Met onvoorwaardelijk respect voor de natuur en de kwaliteit van grondstoffen.

Cook the mountain – Kookboek

Ieder seizoen heeft haar eigen producten. Die je dan kunt bereiden, maar bijvoorbeeld ook kunt fermenteren, inmaken of drogen. Zo kun je de rijke opbrengst van de zomer ook in andere seizoenen serveren. In het kookboek zijn de recepten verdeeld op seizoen. De mooie gekleurde foto’s van de gerechten zijn steeds terug te vinden in het koffietafelboek. Van crackers met bergkruiden en -bloemen tot gnocchi van bieten. Niet allemaal even makkelijk te bereiden (want hé, drie sterren niveau!). Ik hoop nog steeds ooit een keer te mogen aanschuiven in het St. Hubertus restaurant. Tot die tijd ben ik blij met dit boek!

Dolemieten

Voor meer informatie over Zuid-Tirol kun je een kijkje nemen op de Nederlandse website https://www.suedtirol.info/nl

Cook the Mountain is te koop via Bol.com of Amazon of te bestellen via je lokale boekhandel.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*