Home » My happy life april 2020
Bloemen van De Haagse Hogeschool

My happy life april 2020

Stay at home april, zo valt dit jaar de maand april wel samen te vatten. Thuis werken, thuis school, thuis ontspannen, zelfs thuis ‘op vakantie’. Ik heb vanaf Koningsdag t/m 5 mei lekker 10 dagen vrijgenomen, ook al ga ik nergens heen. Want thuis werken en een puber achter de vodden aan zitten gaan je niet in de koude kleren zitten. Toch moet ik zeggen dat ik me eigenlijk ook wel prima vermaak zo thuis. Lees je mee in my happy life april 2020?

My happy life april 2020

My happy life april 2020

Ik ben de weergoden in ieder geval dankbaar voor het heerlijke lente weer. Het vergroot je leefruimte toch weer een heel stuk, als je tenminste een tuin of balkon hebt. Wij hebben een heel fijn balkon, met zon van 12 tot 6, en als ik daar dan zo zit, met een boek en een glas wijn en de zon in mijn gezicht, dan waan ik me echt op vakantie! Ook hebben we al meerdere keren ’s avonds buiten gegeten, gezellig op de grillplaat lekker eten bereiden.

My happy life april 2020

Het balkon hebben we weer helemaal lente klaar gemaakt. Schoonmaken, ramen lappen en het leukste: plantjes halen bij het tuincentrum. We gingen op een doordeweekse dag aan het eind van de middag en dat was perfect. In de enorme intratuin waren maar heel weinig mensen, zodat ik voor mijn gevoel heerlijk kon funshoppen zonder ‘1,5 meter vrees’. Vinden jullie boodschappen doen ook zo stressvol geworden? Wat voorheen mijn favoriete tijdsbesteding was (naar de supermarkt, markt, bakker, slager, toko) probeer ik nu zo weinig en snel mogelijk te doen. Bah!

My happy life april 2020

Werk

Dat thuis werken hè, dat vind ik dus best een dingetje. Ik deed het al af en toe, en genoot dan echt van het feit dat ik reistijd bespaarde, goede koffie kon drinken, lekker in pyjama kon werken en mijn eigen muziek draaien. Maar nu thuis werken het nieuwe normaal is, merk je ook de nadelen ervan. Noodgedwongen je werkplek moeten delen met de puber die ook schoolwerk moet doen, de hele dag door berichtjes via mail, Teams, WhatsApp, telefoon. Sowieso waren we op het werk net aan het overstappen naar Office 365 met o.a. Teams. We hebben dus eigenlijk in een sneltreinvaart thuis onszelf alles moeten aanleren.  Het is ook wel weer hilarisch hoe mis dat videobellen soms gaat. Van slechte wifi, microfoons die niet aan staan tot kinderen die in beeld komen springen. Waar ik wel trots op ben is dat we binnen twee weken een online open dag hebben georganiseerd!

Eetschilderij

Moet wel zeggen dat ik echt trots ben op de discipline en het doorzettingsvermogen van Bodhi wat schoolwerk betreft. Hij vindt het echt niet leuk, maar we maken iedere maandagochtend een weekschema en daar houdt hij zich dan ook aan. Ook de school pakt het allemaal bijzonder goed op. Zo moest er voor Nederlands een instructievideo worden ingeleverd. En wat je doen? Dan maak je een kookvideo: zo maak je de lekkerste kaaskoekjes! Of wat dacht je van deze opdracht voor kookles: maak een gezicht van voedsel 🙂

Bloemen van De Haagse Hogeschool

Maar het lastigste vind ik om werk en privé nu te scheiden. Ik werk drie dagen in de week maar op mijn vrije dagen ben ik nog steeds thuis en krijg ik nog steeds al die berichtjes en uitnodigingen voor vergaderingen. Ik weet dat ik daar zelf gewoon wat strikter in moet zijn maar vind het nog best lastig. Des te leuker is het dan ook te weten dat het wel allemaal erg gewaardeerd wordt door je werkgever. Ik ontving al een kaartje van mijn leidinggevende en medio april ook een prachtige bos tulpen namens het College van Bestuur en alle directeuren. Doet een mens goed!

Home-Entertainment

Verder vermaken we ons thuis uitstekend met film en series (we hebben Pathé thuis, Ziggo, Netflix en Amazon Prime), lezen (stapels boeken gaan er doorheen) en spelletjes doen (rummikub!). Heel veel tijd breng ik door in de keuken, want niets vind ik ontspannender dan te koken en te bakken. Ik maak nieuwe recepten maar ook veel lang vergeten klassiekers. Mijn mannen genieten intussen met volle teugen! En als het even kan eten we lekker buiten op balkon! Toch nog een beetje vakantiegevoel.

Rummikub

En ik werk natuurlijk aan mijn ’toekomst’ na De Haagse Hogeschool, hoe alles er dan ook uit mag gaan zien. Ik ben de kookworkshops aan het uitwerken, webpagina’s aan het maken en nog veel meer andere plannen aan het uitwerken. Over de toekomst wil ik me niet druk gaan maken, vooral ook omdat toch niemand kon voorspellen hoe die er uit gaat zien. Ik ga gewoon met goede moed vooruit en we zien wel waar het schip strandt!

foodiebox

Post!

Juist in deze tijden is het krijgen van post leuk. En ben ik dus ook extra blij met al het leuks en lekkers wat ik gelukkig ook nu nog opgestuurd krijg. Zoals dit prachtige lentepakket, de goedgevulde foodybox. Ook mocht ik een mooi aspergepakket met wijn ontvangen, die op mijn verzoek is opgestuurd naar mijn ouders. Ze hebben er van genoten! Verder kreeg ik nog leuke kookboeken (BBQ boek, kookboek van Blond Amsterdam, De grote Hamersma 2020), Flow paperbook for foodlovers, een scheermesje van Wilkinson (hard nodig!), de nieuwe smaak van Tony Chocolonely en heerlijke fleur de sel caramels van Southern Charm Cupcakes! Ik mocht brownies proberen (die ik nu ook mag weggeven in de leuke moederdagactie!) en kreeg van een leuke collega zomaar lekkere warme unicorn sokken opgestuurd. Lief!

Kitchenaid mini

Maar het allerleukste was natuurlijk de mini foodprocessor van KitchenAid die ik won met een recept voor Delmonte Ananas! Super blij mee. Met het apparaat, maar ook met het feit dat ‘mijn’ recept en foto de winnaar was! Dit was het winnende recept: pina colada panna cotta

pina colada pannacotta

My happy life mei 2020

Hopelijk gaat mei meer leven in de brouwerij brengen! Zaterdag vieren we Bodhi’s 15e verjaardag. Vijftien! Waar blijft de tijd? En eind van de maand word ik zelf 52. En wie weet mogen we vanaf 20 mei weer wat meer. Misschien een terrasje, naar de dierentuin of museum, naar de kapper (Bodhi lijkt nu een hippie) of gewoon weer even op bezoek bij familie en vrienden. Maar ik hoop vooral dat iedereen die ik lief heb gezond blijft! Bodhi en ik hebben allebei nog lekker vakantie t/m 5 mei. En 29 mei is mijn laatste werkdag! Fijne mei maand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*