Home » Top 3 boeken van april
Top 3 boeken van april: Flow

Top 3 boeken van april

Ik lees ontzettend veel boeken. En ik heb daarbij een uitgesproken voorkeur voor thrillers, vaak van Scandinavische oorsprong. En natuurlijk lees ik graag kookboeken. Wist je dat er jaarlijks zo’n 1000 nieuwe titels verschijnen op het gebied van koken, eten en diëten? Daar zitten wat mij betreft ook een heleboel slechte boeken tussen. Slechte recepten die gewoon niet kloppen of boeken opgehangen aan een BN’er die opeens ook blijkt te kunnen koken. Iedere maand zal ik daarom mijn drie favoriete boeken uitlichten. Dit zijn mijn top 3 boeken van april.

Top 3 boeken van april: Blond

Top 3 boeken van april

Hollandse happen – Blond Amsterdam

Fans van het servies van Blond Amsterdam kunnen nu ook Delfts Blond koken met dit heerlijke Hollandse recepten boek. Want niets is zo lekker dan een goede stamppot of een kroket op z’n tijd toch? En klassiekers als een ouderwetse gehaktbal, wentelteefjes en griesmeelpudding hoort iedereen in z’n kook repertoire te hebben.

Bijzonder aan het boek is vooral het ontbreken van foto’s. Natuurlijk staat bij ieder recept een prachtige typisch Blond illustratie maar de dames van Blond hebben bedacht dat gerechten op de foto er vaak lekkerder uitziet dan wat jij op tafel tovert (en ook fantastisch smaakt). Maar daarnaast vinden het vooral veel te leuk om kleurrijk te illustreren!

Het boek is verdeeld in drie hoofdstukken (soepen en snacks, hoofd- en bijgerechten en dessert en taartjes) en bevat 143 blz.

Top 3 boeken van april: Flow

Flow paperbook for foodlovers

Nou ben ik best al fan van het Flow magazine. En dan vooral de specials zoals het paperbook. Dus een paperbook for foodlovers, hey, what’s not to like?! Een heerlijke uitgave boordevol goodies waar iedere foodie HELEMAAL blij van wordt! Van cadeaupapier tot koekzakjes en van uitnodigingen tot een heuse foodtruck-slinger. En van caketoppers tot naamkaartjes. Alles even mooi geïllustreerd zoals je van Flow gewend bent. Voor € 13,95 waan je je in foodie goodie heaven!

Bestel jouw paperbook for foodlovers

De patient

Alle boeken van Sebastian Fitzek

Ik heb een beetje een rare tic. Als ik een nieuwe schrijver ontdek en zijn boek bevalt me, dan wil ik alle boeken van die schrijver ook lezen, bij voorkeur op volgorde. Toen ik De patiënt las, het meest recente boek van de Duitse schrijver Sebastian Fitzek, was ik zo gegrepen dat ik meteen online op zoek ging naar meer boeken van deze mij nog onbekende schrijver. Wat blijkt? Fitzek blijkt in ons buurtland enorm groot te zijn en verdreef ooit zelfs de Da Vinci Code van de eerste plek. Hij heeft al 16 boeken geschreven waarvan er nu 13 vertaald zijn in het Nederlands. Ik heb er nu al 11 gelezen en ik kan je zeggen: ze zijn stuk voor stuk adembenemend spannend.

De meeste boeken gaan over psycho-analyse en zetten je bladzijde voor bladzijde op het verkeerde been. Ik denk dat ‘Het experiment’ tot nu mijn favoriete boek is. Of toch de ogenverzamelaar? Probeer er eens eentje, ik weet zeker dat je verslaafd raakt!

Meer lezen?

Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*