Home » My happy life januari 2020
My happy life januari 2020

My happy life januari 2020

Zo, de kop is er weer af! En over minder dan zeven weken is het alweer lente. Januari is niet mijn favoriete maand, dus gelukkig hoefde ik pas 14 januari weer te beginnen met werken. En de maand begon dus super goed met onze heerlijke vakantie op Madeira. Ik neem je mee in My happy life januari 2020!

My happy life januari 2020

My happy life januari 2020

Vakantie dus! We kwamen aan op de valreep van 2019, op oudejaarsavond om 20.00 uur om precies te zijn. Snel naar de hotelkamer, leuk jurkje aantrekken, en aanschuiven bij het oud-en-nieuw galadiner waarvoor we online al een tafel hadden gereserveerd. Wat een warm welkom!

Highlights van Madeira

De volgende ochtend begon de vakantie natuurlijk pas echt. Met zo’n 21 graden is Madeira de ideale winterbreak. Mits je liever op het strand vertoeft, want daar is het niet warm genoeg voor. En strand is er overigens ook niet veel. Maar hou je – net als wij – van slenteren door pittoreske dorpjes, heel veel terrasjes pakken en wandelen in de natuur – dan ben je hier op de juiste plek. En dat allemaal lekker in je t-shirt. Ik schreef al een artikel over de highlights, een artikel over culinair Madeira volgt deze week nog. We hebben in ieder geval genoten!

Seedlip

Bij terugkomst moest ik helaas wel weer het medisch traject in. Ik loop al meer dan twee jaar met klachten (regelmatige slijmophopingen, spugen) waarvan de oorzaak maar niet kan worden gevonden. Ben al bij een heleboel specialisten geweest maar tot nu toe weet ik alleen wat het allemaal niet kan zijn. De laatste in het rijtje is de longarts, en ik heb deze maand o.a. een longfoto, uitgebreide allergietest, slijmkweek en longfunctietest gedaan. Benieuwd of hier wat uit gaat komen! Ook moet ik op verzoek van de arts een maand lang proberen geen alcohol en geen zuivelproducten te eten. Daar gaat mijn voornemen om NIET mee te doen aan dry january! Maar alle gekkigheid op een stokje: geen zuivel vind ik vele malen erger! Ik hoop dan ook heel erg dat juist dat niet de oorzaak van mijn klachten is. Ondertussen drink ik lekker deze alcoholvrije gin met tonic!

Open dag Wellant mbo

Met Bodhi bezochten we deze maand een aantal open dagen van het MBO. Zoals het Wellant MBO in Rijswijk waar de opleiding dierenverzorging wordt gegeven. Ze hebben daar heel veel verschillende dieren rondlopen, erg leuk!

Naturalis

Een echte verrassing was ons bezoek aan het vernieuwde Naturalis in Leiden. Wat is dit een ontzettend mooi museum geworden. Zowel architectonisch als qua collectie echt een aanwinst. Aanrader dus!

Lunchen met Andrea

Blogperikelen

Om maar meteen met een schoon lei te beginnen besloot ik begin januari de advertenties van mijn blog te verwijderen. Ook al is het een eenvoudige en leuke bron van inkomsten: ik vind het zo lelijk! En jij als lezer vast ook. Opgeruimd staat netjes! Sowieso heb ik deze maand veel tijd gestoken in het ‘achter de schermen’ werken aan mijn blog. En geloof me, daar kun je echt uren mee bezig zijn, zonder dat je daar aan de voorkant iets aan ziet. Maar het is vooral beter voor je zoekpositie in Google, en dat is natuurlijk het belangrijkst!

Ik ging gezellig lunchen met Andrea. Gezellig blogervaringen uitwisselen en genieten van de borrelkaart van Jamey Bennett. Zowel de gyoza als de tempura en kimchipoffertjes zijn allemaal aanraders!

Horecava

Ik begon januari ook met het afzeggen van een aantal bloguitstapjes. Ik wil het wat rustiger aan doen en dus ook bewustere keuzes maken waar ik wel en waar ik niet heen ga. Waar ik natuurlijk wel heen ging was de Horecava, gezellig met Priya en Heidi. Het was echt megadruk! En dan mocht ik ook nog eens NIET eten van deze geweldige kaasfontein…..

Rotterzwam

Via Mariette van Over eten gesproken had ik een workshop oesterzwam kweken gewonnen. Ik ga hier nog een uitgebreid artikel overschrijven, wanneer ik over een week of vier mijn eigen oesterzwammen kan gaan kweken!

My happy life januari 2020

Blogpost

Via Instagram won ik een prachtige koperen 24-delige bestekset. Die gaat het vast goed doen op foodfoto’s! En ik mocht een hele leuke challenge doen met Brabantia, de WardrobeEssentials! Ook ontving ik nog twee mooie boeken, een kookboek en een boek over zero waste, waarover ik nog reviews ga schrijven.

Lammetje

My happy life februari 2020

In februari begint het langzaam aan weer wat drukker te worden. Ik ga naar Chocoa, hét chocoladefestival in Amsterdam. Ook heb ik nog een persdiner, een perslunch, een olijfolieproeverij en pasta workshop tijdens ‘Little Italy’ en ga ik (misschien) nog een dagje op perstrip naar Antwerpen. Met Marjolein ben ik bezig een extra foodbloggerstour te organiseren in het voorjaar. We hebben sinds kort trouwens een eigen website voor de foodbloggerstour! Hier kun je je o.a. als bedrijf aanmelden en als blogger op de gastenlijst laten zetten.

Ook heb ik nog een paar gezellige lunches en een diner met oud-collega’s op de planning staan. Een hoop gezelligheid dus. En we tellen langzaam af naar de lente (nog minder dan 7 weken)!!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*