Home » My happy life november 2023
my happy life november 2023

My happy life november 2023

It’s beginning to look a lot like christmas! November staat voor mij traditioneel al helemaal in het teken van Kerst. Vooral ook omdat ik dan a) al mijn kerstrecepten maak, fotografeer en uitschrijf en ik b) druk bezig ben om prijzen te regelen voor mijn jaarlijkste adventskalender winactie op Instagram. Dit was my happy life november 2023!

Mini Sinterklaas pavlova

My happy life november 2023

Laat ik vast beginnen met zeggen dat ik het mijzelf voor dit jaar wat gemakkelijker heb gemaakt. In plaats van iedere dag een blog online in december, heb ik besloten het te houden bij mijn standaard ‘ritme’ van drie blogs per week, en af en toe misschien nog een receptje of twee extra. Ik heb immers al een hele grote hoeveelheid kerst recepten online staan! En de tijd die ik daarmee heb bespaard heb ik gestoken in het maken van een super leuk (al zeg ik het zelf) kerst magazine. Deze kun je vanaf morgen downloaden op mijn site. Een magazine vol met recepten, verhalen, knutseltips en shop inspiratie voor kerst! Ik heb super veel plezier beleefd aan het maken ervan, hopelijk jullie ook aan het lezen!

My happy kitchen kerstmagazine

Mijn moeder kwam gezellig logeren het eerste weekend van november. We gingen shoppen in de stad (waar ik toch weer kerstspullen kocht terwijl ik al zoveel heb) en naar de poppenhuisbeurs in de Broodfabriek in Rijswijk. Zo gezellig en zo waardevol, dit soort dagen samen! Bepakt en bezakt brachten wij haar weer naar Zaandam. Mijn vader was het weekend op vogelexcursie in Zeeland. 

My happy life november 2023

Als ik aan het werk ben ligt Buster vaak onder het bureau te slapen. Zo gezellig!

In de media: interview Vriendin

Ik stond met een mooi interview in het tijdschrift Vriendin. Het thema was ‘nu of nooit’. Altijd leuke publiciteit!

Kerstkrans van brood

Ik deed een ontzettend leuke bakworkshop in de molen tegenover ons huis. We maakten glas-in-lood koekjes en een kerstkrans van brood met kaneel en frambozenjam. In december schrijf ik daar nog een uitgebreid artikel met recept over!

We vierden Peter’s 59e verjaardag met familie die gezellig bleef eten. Ik maakte lasagne en risotto met paddenstoelen. Gezellig! De dag erna zijn we met z’n drietjes naar onze favoriete Japanner Itamae in Zoetermeer gegaan. Het kost wat, zo’n teppanyaki diner, maar dan heb je wel een hele leuke en lekkere avond!

Blog uitjes

Veel uitnodigingen sla ik tegenwoordig af, vooral wanneer ze overdag zijn. Ik ga dan toch altijd overwegen of het de moeite en tijd waard is, nu ik ook opvang voor Buster moet regelen. Wel ging ik naar een hele gezellige en lekkere wijn-spijs proeverij van Wijnklas.

Receptkaart Wijnklas In samenwerking met mijn vriendin Priya heeft hij 10 receptkaartern gemaakt met bijpassend wijnadvies. En de kaart voor het dessert mocht ik verzorgen! Leuk he! Die middag proefden we drie gerechten met de bijpassende wijnen en kregen we nog veel meer uitleg over hoe je het beste wijn en eten kunt combineren.

Favorieten van november - Lekker Italië

Blog post

Pfff de postbode had het maar weer druk. Want naast de Sintcadeautjes die ik bestelde (ik koop tegenwoordig haast alles online) kwamen er ook weer flink wat perspakketjes! Twee leuke boeken, Lonely Planet lekker Italië en de Survivalgids voor puppy parents. Hierover schreef ik al eerder in ‘de eerste drie maanden met een puppy’.

Bij Wehkamp mocht ik weer shoppen en kocht ik een leuke jurk en leuke warme laarsjes. Verder was er lekkers van Knoppers, Treacle Moon Shea Butter, Soof gember siroop, de sustainable box, flessen wijn, de browniebox, Tonyschocolonely chocoladeletter en een groot pakket met beautyproducten van Zenz, Skin for skin en TAOASIS. Ik ben weer verwend!

Adventskalender winactie

My happy life december

It’s the season to be jolly, lalalalala lalalala! Morgen start mijn jaarlijkse adventskalender winactie op Instagram. 21 dagen lang verloot ik iedere dag een mooie prijs. Volg je me daar al? Zondag vertrek ik samen met mijn moeder voor een minicruise naar Newcastle. Heel veel zin in. Dinsdag 5 december zijn we weer terug en dan komen Peter, Bodhi en Buster naar Zaandam om daar Sinterklaas te vieren. 

En dan natuurlijk voorbereidingen treffen voor het kerstdiner, naar de oudejaarsconference van Sjaak Bral en dan tot slot op 28 december heerlijk naar La Palma vliegen voor een welverdiende vakantie! Ik wens iedereen een fantastische decembermaand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*