Home » Op rijstsafari met Tilda

Op rijstsafari met Tilda

Onlangs was ik uitgenodigd om in de Hortus Botanicus van Amsterdam op ‘rijstsafari’ te gaan met Tilda rijst. Een originele manier om een nieuw rijstmerk op de Nederlandse markt in the picture te zetten.

Tilda rijst

Op rijstsafari met Tilda

Op een mooie zonovergoten herfstdag werden we welkom geheten in de Hortus met een presentatie over de geschiedenis van het merk Tilda en haar producten. Daarna gingen we ‘op safari’ door de Hortus onder de deskundige begeleiding van twee enthousiaste gidsen.

Rijstplant
Natuurlijk om de rijstplanten in het echt te aanschouwen, maar ook om de andere planten (zoals de unieke Victoria Amazonica!) en prachtige vlinders in de kassen te zien.
Rijst amuse hapje
Tijdens de rondleiding werden we een aantal keer verrast met een amuse hapje, uiteraard gemaakt met Tilda rijst. Dat smaakte naar meer!

Lunch

Rijst amuses
We werden op onze wenken bediend want na de rondleiding was de tafel in de Palmenkas al gedekt en had de chef van de Hortus een lunch voor ons bereid. Met twee heerlijke rijstsalades, fantastische kipsaté, lamscurry en nog veel meer.

Rijstsalade

 

Uiteraard kregen we ook diverse rijstsoorten mee naar huis. De Basmati rijst natuurlijk, maar ook de de zogenaamd ‘ready to heat’ zakjes kant-en-klare gestoomde Basmati rijst voor de magnetron. Ik was bijzonder gecharmeerd van het feit dat in de zakjes geen kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen zitten. Alleen maar puur natuurlijke ingrediënten, zoals kokosnoot, chilipeper en citroengras voor de smaak “coconut, chili & lemongrass”. Ik gebruikte deze rijst voor een heerlijk Thais voorgerecht wat ik binnenkort met jullie deel op mijn blog.

Assortiment Tilda in Nederland

Over Tilda

Tilda rijst liet 40 jaar geleden als eerste het Westen kennismaken met 100% pure Basmati rijst. Oorspronkelijke doelgroep waren de Aziaten die eind jaren zestig, begin jaren zeventig naar het Verenigd Koninkrijk geëmigreerd waren. Nog steeds is onder deze doelgroep Tilda rijst veruit de meest favoriete rijst. Sinds kort is Tilda rijst ook te koop bij Albert Heijn.BasmatirijstBasmati rijst word geteeld aan de voet van het Himalaya gebergte, de enige plek op aarde waaar Basmati rijst geteeld kan worden. Basmati karakteriseert zich door de mooie lange, slanke korrels en een heerlijk geurig aroma. Basmati betekent dan ook ‘de geurige’. Tilda is er trots op dat zij alleen de allerbeste Basmati rijst inkoopt en gebruikt zelfs geavanceerde DNA-technologie om elke lading rijst op 100% zuiverheid te controleren.
In de plantenkas
Prachtige vlinder

Assortiment

Tilda Basmati rijst is verkrijgbaar bij Albert Heijn in zakken van 500 gram (€ 2,59) en 1 kilo (€ 4,49).Er is ook een Tilda zilvervliesrijst: van deze rijst worden alleen de kafjes verwijderd en blijven de buitenste zemellagen intact. Rijstzemel bevat voedingsvezels en vitaminen, dus een gezonde keuze. Ook deze rijst is verkrijgbaar in zakken van 500 gram en 1 kilo.Daarnaast heeft Tilda een ‘ready to heat’ assortiment: kant-en-klare gestoomde Basmati rijst in zakjes voor de magnetron in diverse smaken. Voor een zakje van 250 gram betaal je € 1,95

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Echt een leuk artikel heb je er over geschreven! Mooie foto van jou ook 😉 Ben ook echt oprecht gecharmeerd geworden van deze heerlijk rijst. Hier komt Tilda ook zeker vaker op tafel!

  2. LoveMy FoodNL

    Leuk artikel! Ik had nog niet van Tilda rijst gehoord, maar ben nu wel nieuwsgierig geworden! Morgen eens even op zoek gaan bij de Appie!

  3. Ja wie zou die mooie foto nou toch gemaakt hebben 🙂

  4. Echt een aanrader, heerlijke rijst!

  5. Wat een originele manier om het product te lanceren! Het eten ziet er in ieder geval goed uit.

  6. Leuk he, met zo'n excursie in de Hortus! Dat zijn de betere pers-events! Maar de rijst is ook echt de moeite waard.

  7. Wat een leuke excursie

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*